Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Samarbejde skal belyse sportens skyggesider

Magtmisbrug og doping er også en del af sport. Sportsredaktionen skal samarbejde med andre fagområder, når de mørkere sider af sportsverden skal belyses. Det var et af budskaberne på en debat om sportens skyggesider til Fagfestival ’16.

Sportsdebat

Alex Luka Ladime En række sportsjournalister debatterede om sportsjournalistikkens skyggesider på Fagfestival mandag.

Sportsjournalister skal ikke stå alene med dækningen af politiske magtspil, matchfixing og doping i sportsverden. I stedet skal journalister være bedre til at samarbejde på tværs af fagområder, når det kommer til dækningen af sportens knap så kønne sider.

Det var et af budskaberne i mandagens debat om sportsjournalistikkens skyggesider og sejre på Fagfestival ’16. Ifølge Gisle Thorsen, journalist på Ekstra Bladet, skal de afslørende historier bringes i sportssektionen, men de kan med fordel graves frem i samarbejde med journalister fra andre redaktioner.

”Nogle redaktioner er stærke til at knække et regnskab. Vi kan hjælpe med adgang til kilder. Det er svært at være stærk på flere områder,” sagde han under debatten.

Det var et budskab, som Politikens Erik Jensen var helt enig i. Han fremhævede Jørgen Leths dækning af Tour De France som det gode eksempel på, at sporten kan arbejde sammen med andre redaktioner.

”Jeg synes i det hele taget, at sporten på alle tænkelige medier og platforme skal blive bedre til at opfordre til samarbejde. Så kunne de også indkalde nogle af de mere litterære penne. Det kunne være fantastisk,” sagde han.

Andreas Kraul og Mette Cornelius deltog også i debatten. Det var tydeligt at alle fire debattører brændte for deres fag, da de ikke var meget for at stoppe med at snakke, når de først havde fået ordet.

En gruppe studerende fra DMJX dækker Fagfestival '16 som del af et undervisningsprojekt.

Foto: Alex Luka Ladime - Redigering: Mette Olesen og Julie Bender Thomsen Anders Kraul svarer på de klassiske sportsspørgsmål efter debatten.

Kommentarer