Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fremtidens TV ses på nettet

Danskerne er trætte af reklamer, genudsendelser og uinteressant indhold i fjernsynet. Flow-tv, også kendt som den klassiske måde at se tv på, afmeldes i stigende grad til fordel for streamingtjenester.

Du skal droppe flow-tv og satse på streaming. Det er det første råd fra Claus Bülow, udviklingsdirektør for produktionsselskabet Zibra Digital Media Group og en af Danmarks førende indenfor viden om tv-mediet og dets udvikling.

Halvdelen af Danmark er allerede klar til at skære ned på kabelpakken, viser en ny undersøgelse fra Zibra Digital Media Group, og det er ifølge Claus Bülow en stigende tendens.
Danskerne er ligesom resten af verden ved at være godt trætte af gammeldags tv og benytter sig i stedet af internettets streaming via apparater som eksempelvis Apples ’’Apple Tv,’’ der markedsføres som fremtidens fjernsyn.

’’Der bliver lige nu lavet voldsomt om på spillereglerne inden for tv-distribution. Streaming-apps fungerer så godt på det nye Apple Tv, at de store kabelselskaber er godt sure over det,’’ siger Claus Bülow.

TV via internettet

Danske medier som DR og TV2 har også fået øjnene op for det store potentiale ved streaming og er for længst hoppet med på bølgen.

’’Tv-skærme bliver mere avancerede og er i gang med en rivende udvikling. I fremtiden vil de kunne vise billeder af så høj opløsning, at de vil udviske grænsen mellem tv og virkelighed,’’ forklarer Claus Bülow.

Med de nye skærmes mulighed, vil flow-tv ikke længere være konkurrencedygtigt, da flow-tv afspilles i samme kvalitet som dvd’er og i bedste fald i det lidt skarpere HD format, hvorimod nettjenester som for eksempel Netflix allerede nu har mulighed for at vise film i kvalitet, der er cirka. ti gange bedre.

Streamingtjenesterne har også mulighed for indsamling af enorme mængder data om seernes tv-vaner, hvilket giver dem en uovertruffen fordel i produktionen af programmer, hvor de kan minimere upopulært indhold, og tilpasse det ned til den enkelte bruger.

’’Netflix dækker hele kloden, og de ved alt om vores tv-vaner. Der hersker ingen tvivl om, at der er er en fremtid for TV, men den ser meget anderledes ud, end den gør i dag,’’ siger Claus Bülow.

En gruppe studerende fra DMJX dækker Fagfestival '16 som del af et undervisningsprojekt

Kommentarer