Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Pernille Vermund er - måske - den danske Donald Trump

Den amerikanske valgkamp kommer til at påvirke, hvordan vi i Danmark fører valgkamp, mener tidligere USA-korrespondent.

USA’s valgkamp har været præget af svinske kommentarer, løgne samt hård retorik, og den opførsel giver en pejling på, hvordan vi i Danmark kommer til at føre valgkamp. Og måske allerede gør det. Det mener i hvert fald Berlingskes tidligere USA-korrespondent, David Trads:

“Vi kan se på det sidste valg, at mindre bærende partier har klaret sig bedre på dagsordener, som er noget anderledes, end det vi plejer,” siger han.

Vestager er Clinton, Vermund er Trump

For eksempel har Nye Borgerlige braget frem med en tydelig valgstrategi, med tydelige mål og en bestemt politik frem for brede forlig og nødvendighedspolitik. Og det minder David Trads om den måde, som Donald Trump og hans stab valgte at køre valgkamp på.

Hvis man spørger David Trads, er der også en Trump og en Clinton i dansk politik. Margrethe Vestager er Hillary Clinton, der ikke bidrager til spænding i debatten, og som ikke får store mængder stemmer. Hun er det fornuftige valg. Mens Nye Borgerliges Pernille Vermund er den, der kommer tættest på at være den danske Trump.

“Det er et parti, der står ved, at de har nogle meget, meget stærke holdninger på udlændinge- og integrationsområdet, og alt det andet er ikke afgørende for dem,” siger han.

Udfordrer de etablerede partier

Han mener, at de mere traditionelle partier som Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og De Radikale kan komme i problemer med deres traditionelle politik; ligesom Clinton kom i problemer mod Trump.

“De mere traditionelle partier kommer i knibe, hvis du har nye politiske partier, som har spændende bud på, hvordan man kan gøre tingene,” siger David Trads.

En gruppe studerende fra DMJX dækker Fagfestival '16 som del af et undervisningsprojekt

Kommentarer