Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Alternativet insisterer på at skille sig ud

Når Alternativet kommunikerer bedst, så skal det politiske etablissement rulle med øjnene. Sker det ikke, skal stilen lægges om, fortæller partiets pressechef.

Alternativet

Alex Luka Ladime Alternativets pressechef, Magnus Harald Haslebo (tv), fortæller om partiets alternative kommunikationsformer på Fagfestival.

Når Uffe Elbæk danser iført et grønt tylskørt, eller når han er klædt ud til Copenhagen Pride som Fru Fernando Møhge, så klapper de i hænderne i Alternativets kommunikationsafdeling. De vil nemlig ikke være ligesom de andre partier.

”Hvis folk griner af os, så er vi lige der, hvor vi skal være,” siger Alternativets pressechef, Magnus Harald Haslebo, der tilføjer, at hvis partiet bliver kaldt for skøre, så jubles der i partiets lokaler på Christiansborg. 

”Den dag Mogensen og Kristiansen siger: "Der ramte Alternativet plet", bliver vi for alvor nervøse. Vi passer ikke ind i rammerne, og det vil vi heller ikke.”

Valgets store overraskelse
Under valgkampen blev Alternativet ikke spået mange chancer. De blev faktisk haglet ned af stort set alle de politiske eksperter. Av, av, ville de fleste partier have tænkt, men det gjorde Alternativets kommunikationsafdeling ikke.

Stik imod meningsmålingerne strøg Alternativet ind i Folketinget med ni mandater, hvilket overraskede de fleste. Om luften går af den alternative ballon må tiden vise. Men kommunikationen bliver i hvert fald ikke mindre underholdende i fremtiden, forsikrer partiet.

”Når vi vil have bisonokser i de danske skove, når vi vil have en kødfri dag om ugen, så provokerer det folk. Til næste valg vil vores politik stadig provokere. Det er ikke noget, vi gør bevidst, men sådan er det,” siger Magnus Harald Haslebo.

En gruppe studerende fra DMJX dækker Fagfestival '16 som del af et undervisningsprojekt

Kommentarer