Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Jørgen Steen Nielsen er modtager af Carsten Nielsen-legatet 2022

Som journalist og undervejs også chefredaktør på Dagbladet Information har Jørgen Steen Nielsen i snart 40 år sat klimaet og miljøet øverst på dagsordenen. Søndag aften blev han foran flere end 700 deltagere på Journalistforbundets Fagfestival hyldet og hædret med Carsten Nielsen-legatet 2022, som hvert år uddeles til minde om Dansk Journalistforbunds grundlægger.

Jørgen Steen Nielsen

Malene Tswai

Begejstringen var ikke til at tage fejl af, da journalist Jørgen Steen Nielsen søndag aften modtog Carsten Nielsen-legatet 2022, som uddeles til et medlem af Dansk Journalistforbund, der ”med udtryksmæssig gennemslagskraft har præget samfunds- og kulturdebatten, eller som har markeret sig ved en særlig faglig indsats”. 

Og DJ’s formand, Tine Johansen, lagde i sin tale vægt på Jørgen Steen Nielsens store og vedvarende indsats for at skabe opmærksomhed om klima- og miljøspørgsmål: 

’Du har som en enmandshær i alle årene holdt fast i dit kæmpestore engagement i klimasagen. Fra ung biologistuderende til indigneret journalistisk nestor. Du har skrevet et hav af artikler og en række bøger om miljø og klima – med den seneste, ’Vejen hjem til jorden’ om 50 års klimakamp, som kronen på værket.,’ sagde DJ’s formand i sin tale. 

Det har krævet sit at holde fast hele vejen, men netop den egenskab blev fremhævet både i Tine Johansens tale og i indstillingen af Jørgen Steen Nielsen, hvor han blev ’den første og den største’ på sit felt. 

’Det må have været en ensom kamp til tider, Jørgen. Og andre ville også både blive desillusionerede og miste håbet undervejs. Men ikke dig,’ sagde Tine Johansen. 

Juryen bag valget af Jørgen Steen Nielsen består af Pernille MacDalland, Jens Ringberg, Maj Munk, Johnny Frederiksen og Journalistforbundets formand. 

Med legatet følger en skulptur af Jørgen Haugen Sørensen og 20.000 kroner.  

Se alle tidligere modtagere af Carsten Nielsen Legatet

Kommentarer