Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Arbejdsmiljørepræsentant banner

Arbejdsmiljørepræsentant

illustration om at være en god kollega

Arbejdsmiljørepræsentant

Som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) bidrager du aktivt til at udvikle og vedligeholde et sundt arbejdsmiljø på din arbejdsplads. I arbejdet kan du blive mødt af mange forskellige spørgsmål, udfordringer og forslag. 

Har du lyst til at påvirke dit og dine kollegers arbejdsmiljø? Så overvej, om du skal melde dig til at være arbejdsmiljørepræsentant næste gang, der er valg på din arbejdsplads. 

 

Julie Flansmose

Bliv arbejdsmiljørepræsentant

Alle medarbejdere kan blive arbejdsmiljørepræsentant (AMR) - også lærlinge, deltidsansatte, løstansatte, afløsere, vikarer og praktikanter. Det eneste det kræver er lyst til at gøre en forskel samt lyst til at få viden om sundhed, trivsel, glæde og stress på jobbet.

Sådan bliver du AMR

Arbejder du på en virksomhed med over 10 ansatte kan du blive valgt som AMR.

Alle medarbejdere har valgret, også lærlinge, deltidsansatte, løstansatte, afløsere, vikarer og praktikanter. Du må ikke være arbejdsgiver, arbejdsleder eller chef.

Dem, du vælges af, er også dem, du repræsenterer. En arbejdsmiljørepræsentant vælges for min. to år ad gangen og max. fire år - herpå skal der være et nyt valg. Der er dog ingen begrænsninger for, hvor mange gange man kan blive genvalgt.

Du bliver tilbudt en masse relevante kurser indenfor arbejdsmiljø. Først og fremmest skal du deltage i det lovpligtige arbejdsmiljøkursus på 30 timer. Derefter har du ret til to dages uddannelse det første år, og halvanden dag de efterfølgende år.

DJ tilbyder kurser indenfor: forhandling, konfliktmægling, den svære samtale og stress-og konflikthåndtering.

Du bliver inviteret med til det årlige todages stævne for tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter.

Du bliver en del af det faglige netværk af dygtige og inspirerende tillidsvalgte og arbejdsmiljørepræsentanter, og DJ tilbyder kurser indenfor forhandling, konfliktmægling, den svære samtale og stress-og konflikthåndtering til arbejdsmiljørepræsentanter.

Få støtte fra DJ til din rolle som AMR

DJ's arbejdsmiljøkonsulent tilbyder sparring til arbejdsmiljørepræsentanter, og du kan også booke trivselssamtaler og socialrådgivning hos DJ. 

Som arbejdsmiljørepræsentant bidrager du aktivt til at udvikle og vedligeholde et sundt arbejdsmiljø på din arbejdsplads. I arbejdet kan du blive mødt af mange forskellige spørgsmål, udfordringer og forslag.  

Er du i tvivl om din rolle som AMR, om hvordan du skal løse udfordringer i dit arbejde eller rådgiver dine kolleger, kan DJ's arbejdsmiljøkonsulent give dig sparring.  

Du og dine kolleger kan på DJ's arbejdsmiljøsider få input og finde svar på mange spørgsmål om f.eks. konflikthåndtering, digital sikkerhed, arbejdsskader, stress og PTSD.  

På arbejdsmiljøsiderne kan du også booke trivselssamtaler og socialrådgivning i DJ. 

Dine primære kontakter i DJ er arbejdsmiljøkonsulent Tom Hansen og socialrådgiver Camilla Beyer-Nielsen  

Kontakt Tom Hansen: 
Tlf: 3342 8000
tha@journalistforbundet.dk

Kontakt Camilla Beyer-Nielsen:
Tlf: 3342 8000
cbe@journalistforbundet.dk