Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Historien om konferencerne PF

PF Konferencerne gennem tiderne.

Forsamlingen på PF konference 2015

Nicolai Brix Dronegruppebillede af deltagerne ved PF konferencen 2015.

 

Tilbage i 1980-erne var Per Folkver til sin første generalforsamling i PF og sagde under beretningen, at han synes der blev snakket utrolig meget form og ikke noget indhold.

Det år blev Lars Lindskov valgt til PF´s bestyrelse for første gang og kontaktede efterfølgende Per Folkver for at høre mere til hans tanker. Det førte til et møde med deltagelse af Per Folkver, Henrik Saxgren og Lars Lindskov i Saxgrens have på Amalievej på Frederiksberg. Der blev de første tanker til det er efterfølgende blev til PF Konferencerne skabt, men der var ikke opbakning i PF´s daværende bestyrelse til at prøve ideen af og der var heller ikke økonomi til det på det tidspunkt.

I 1990 blev det meste af PF´s bestyrelse udskiftet og Hans Otto blev formand og Lars Lindskov næstformand og ideen blev taget op igen, hvor Carsten Ingemann og Lars Lindskov arbejde for at skabe en slags fotografiens dag. Der var ikke nødvendigvis den store opbakning, men de to arbejde videre og fik skabt en konfrence, som blev afholdt på Hotel Imperiel i København. Det blev en stor succes og sprængte faktisk rammerne for, hvad der kunne være af deltagere.

Siden blev arrangementet udvidet og flyttet til Odense Congress Center og senere til Hotel Nyborg Strand, da de fik bygget et auditorium, som er meget velegnet til fotografier.

Da Dansk Journalistforbund startede Fagfestivalerne, som afholdes hvert andet år blev man i PF enige om, at afholde konferencerne de år, hvor der ikke var Fagfestival og til gengæld komme med input til Fagfestivalerne, hvor PF altid har været aktive med programpunkter og gennem tiden også andre tiltag, som Digital Legestue, Digital Skadestue, udstillinger og meget andet.

Gennem tiden har masser af verdens førende fotografer og billedfolk holdt oplæg og deltaget i konferencerne. Bla. Sebastio Salgardo (flere gange), Sally Mann, James Nachtway, David Turnley, Tim Hetheringthon, Barbara Davidson, Anastasia Taylor-Lind, Paul Hansen, Jonas Bendiksen, John Moore, Antoine D´Agata, Anja Niedringhaus, Jacob Aue Sobol, Donald Miralle, Yori Kozyrev, Marco Vernaschi, Jørn Stjerneklar, Henrik Saxgren, Pieter ten Hoopen, Sar Lewkowicz, Brian Storm, Luc Delahaye, Jerome Delay, Harald Henden

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk