Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Snowden på Fagfestival: Verdens mest berømte whistleblower

Edward Snowden blev fra den ene dag til den anden verdens mest kendte whistleblower. Til november kan du møde ham på Fagfestival.

Edward Snowden

Laura Poitras Edward Snowden

Snowden arbejdede som systemadministrator i den amerikanske efterretningstjeneste NSA. Og nu sad han pludseligt i juni 2013 i selvvalgt eksil på et hotelværelse i Hong Kong og fortalte en dokumentarfilm­instruktør og to journalister i detaljer og meget nøgternt om, hvor ufatteligt omfattende og omsiggribende overvågningen af os alle sammen har udviklet sig til at blive.

Alt for omfattende og omsiggribende efter Snowdens mening. Og det var derfor, han havde besluttet sig for at fløjte. Straks efter måtte han flygte videre fra Hong Kong og har nu fået opholdstilladelse i Rusland. Et land han i skrivende stund ikke kan rejse ud af Rusland, uden at risikere at blive pågrebet og sendt til retsforfølgelse i USA.

Eksklusiv aftale om online live-interview

Men Fagfestival har truffet en ekslusiv aftale med ham om et timelangt online live-interview.

Emnet for interviewet vil være, hvordan den verdensberømte whistleblower selv ser på mediernes rolle og ændrede arbejdsvilkår i overvågningens tidsalder? Løfter journalisterne og medierne ansvaret med at afdække overvågningen? Er der vigtige historier, vi overser? Hvordan forhindrer vi overvågning af vores egne kilder og materiale? Og hvordan kan vi som branche være med til at sikre den demokratiske debat om overvågningens konsekvenser?

Få svarene og deltag i debatten med Edward Snowden selv, når han optræder på Fagfestival.

Kommentarer