Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Sofie Linde og Steffen Lilmoes modtager Carsten Nielsen legatet 2020

I år har Carsten Nielsen legatbestyrelsen valgt at uddele to priser - simpelthen fordi, der i en ekstraordinær situation var to meget klare kandidater til prisen.

Sofie Linde

Jacob Nielsen Sofie Linde modtog i efteråret DJ's Carsten Nielsen legat. Nu har hun også modtaget prisen som Årets Kommunikatør

Carsten Nielsen var den første formand for Dansk Journalistforbund. Hvert år uddeles Carsten Nielsen legatet til forbundsmedlemmer, der ”med udtryksmæssig gennemslagskraft har præget samfunds­- og kulturdebatten, eller som har markeret sig ved en særlig faglig indsats”.

Legatkomiteen består af Maj Munk, Jens Ringberg, Pernille MacDalland, Lars Lindskov og Tine Johansen.

En af Dansk Journalistforbunds med ærefulde legater får i år to modtagere. TV-vært Sofie Linde og journalist og nu forhenværende tillidsmand Steffen Lilmoes modtager hver Carsten Nielsen legatet og den medfølgende skulptur skabt af Jørgen Haugen Sørensen samt 20.000 kr.

Se Sofie Linde få overrakt legatet og læs formandens tale til hende

Se Steffen Lilmoes få overrakt legatet og læs formandens tale til ham

DJ-formand begrunder beslutningen om at uddele to legater sådan her:

"2020 er på mange måder et særligt år, og derfor har vi i legatkomiteen truffet en særlig beslutning. For vi kunne konstatere, at vi i år havde to helt exceptionelle kandidater, der på hver deres måde på overbevisende vis har levet op til Carsten Nielsen legatets fundats. Steffen Lilmoes har igennem 23 år som fællestillidsmand ved Jyske Vestkysten leveret en særlig faglig indsats for sine kollegaer, og Sofie Linde har med sin modige beslutning om at stå op imod seksuelle krænkelser i mediebranchen i dén grad præget medie- og kulturdebatten lige siden. Så vi mener, det er fuldt fortjent, at de begge bliver hædret med dette legat," siger hun.

Steffen Lilmoes

Ulrik Tofte

Kommentarer