Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Mediejura

Kend dine spilleregler

 

Medie- og kommunikationsbranchen følger en række spilleregler både i form af lovgivning og et sæt fælles regler, som langt de fleste medier har tilsluttet sig. 

På disse sider kan du finde svar på de fleste spørgsmål omkring mediejura - og desuden rådgivning om, hvordan man beskytter sig selv og sine kilder.

Billede

Beskyt dig selv og dine kilder

Som journalist har man et ansvar - både over for sig selv, men måske især også over for sine kilder - for at sikre anonymitet og personlig sikkerhed. Al kommunikation kan i princippet være overvåget - eller blive gemt og senere brugt i mod dig som journalist eller i mod dine kilder.

DJ har sammen med en af de mest vidende journalister på området lavet nogle guides til, hvordan du kan sikre både dig selv og dine kilder i mod overvågning.

Digitalt selvforsvar for journalister

Sådan sikrer du dig selv og dine kilder

Værktøjer til digitalt selvforsvar

Jakob Carlsen

presse

Claus Seidel

GUIDE TIL PRESSEETISKE REGLER

Hvad er god presseskik? Og til hvem og hvordan klager man, hvis man føler sig misbrugt eller fejlopfattet i medierne?

Jakob Carlsen

MEDIEJURA OG SOCIALE MEDIER

Når journalister er på sociale medier, kan man støde ind i nogle presseetiske gråzoner. Se, hvad du skal være særlig opmærksom på. 

Jakob Carlsen

BREAKING NEWS VIA SOCIALE MEDIER

Når katastrofen rammer eller bomben sprænger går journalister i gang med researchen på sociale medier. Det kræver indsigt og viden.

Hvad må du på de sociale medier? Se video'en: