Gå til hovedindhold
Bliv medlem

DJ vinder voldgiftssag mod Landbrugsmedierne om betalt frokostpause

Det er netop blevet afgjort, at medarbejderne hos Landbrugsmedierne har ret til den betalte frokostpause, de har haft siden 1964. Frokostpausesagen er den tredje, Dansk Journalistforbund har fået medhold i.

Frokostpause

Rasmus Degnbol

Der tegner sig et billede, og det er et positivt et af slagsen for de mediemedarbejdere på henholdsvis Børsen, DR og Landbrugsmedierne, der er blevet truet med at få inddraget retten til betalt frokostpause.

Her til morgen har DJ netop fået medhold i, at betalt frokostpause er en rettighed, der følger af overenskomsten, og derfor ikke kan ophæves uden at bryde med den eksisterende aftale. 

Sagen blev ført af advokat i Dansk Journalistforbund Liselotte Lindberg Olsen, der også fik medhold i voldgiftssagen mod DR tidligere på året. Forhandlingschef i DJ Claus Iwersen begrunder retten til betalt spisepause hos Landbrugsmedierne ud fra de samme argumenter, der gjorde sig gældende i de to tidligere frokostpause-sager mod DR og Børsen:

”Det har altid været et grundvilkår for journalister, at de skal være på, når nyheden opstår. Journalister er på arbejde, fra de kommer, til de går – pauser tager man, når og hvis der er tid”.

Læs også: DJ vinder voldgiftsag mod DR om betalt spisepause

Kommentarer