Gå til hovedindhold
Bliv medlem

TEMA: Succes med undervisning

Sig farvel til nerver og præstationsangst. Lær at tryllebinde dine kursister, eller få inputs til at starte din egen undervisningsforretning. Få inspiration, tips og tricks fra erfarne undervisere. Kort sagt: Med dette tema sætter vi fokus på freelancere, der underviser! Rigtig god læselyst.

Af Anne Anthon Andersen

Sådan slipper du nervøsiteten og tryllebinder dit publikum

Når nervøsiteten banker gennem blodbanerne, før du går på, er det krybdyrhjernen og ældgamle urinstinker, der er på spil. Men adrenalinen kan også booste dig og din undervisning. Og så kan håndtryk og øjenkontakt med hver enkelt deltager være guld værd.

Stemmen er dit vigtigste instrument

Stemmen er dit mest virkningsfulde instrument, når du vil fange dine tilhøreres opmærksomhed fra start til slut. Den autentiske stemme, fuld af personlighed, der brænder igennem. Vi fødes med den, men for mange har livet sat sig på tværs. Den gode nyhed er, at alle kan træne den tilbage igen.

Guide: Sådan finder du din autentiske stemme

For de allerfleste kræver det ikke mere end daglig opmærksomhed. Nogle har tid til at lave øvelser. Man skal som minimum have fat i fornemmelsen og finde ud af, hvor man taler fra.

3 freelancere deler ud af deres erfaring med undervisning:

”Jeg kan finde på at kaste mars-barer gennem lokalet”

”Jeg lærer en masse, når jeg underviser andre”

”Foredrag er en god start”

 

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk