Gå til hovedindhold
Bliv medlem

WPP-vinderbillede: "Det taler til hadet i vores tid"

Den internationale fotokonkurrence World Press Photo har netop udsendt sin samlede vinderliste. Årets bedste billede er et billede på vores tids had ifølge dommer.

Burhan Ozbilici

Burhan Ozbilici/The Associated Press An Assassination in Turkey: Mevlut Mert Altintas shouts after shooting Andrei Karlov, right, the Russian ambassador to Turkey, at an art gallery in Ankara, Turkey, Monday, Dec. 19, 2016. (AP Photo/Burhan Ozbilici)

 

Burhan Ozbilici’s billede af den 22-årige Mevlüt Mert Altıntaş, en betjent udenfor tjeneste, der skød og dræbte den russiske ambassadør Andrey Karlov til åbningen af en kunstudstilling i Ankara, Tyrkiet, 19 december 2016, er netop blevet kåret til verdens bedste billede. Burhan Ozbilici er ansat hos Assosciated Press (AP) og bor til dagligt i Istanbul.

Mary F. Calvert, dommer i dette års World Press Photo still kategori, vendte flere gange tilbage til vinderbilledet:

"Det var en meget svær beslutning, men i sidste ende følte vi, at årets vinderbillede var dette eksplosive foto der taler til hadet i vores tid. Hver gang det kom frem på skærmen havde man næsten brug for at fysisk at flytte sig væk fordi det er så eksplosivt et foto og vi føler virkelig at fyldbyrder definitionen af hvad World Presse Photo of the Year er og betyder".

Der var desværre ikke nogle vindere fra Danmark i dette års udgave af World Presse Photo.

Se alle vinderbillederne her.

Se alle vinderne i multimedieproduktion her.

Kommentarer

Niels Riis Ebbesen

man, 02/13/2017 - 20:48

Desværre så har dette billede også potentiale til, at blive et ikon for de ekstremister, som arbejder for, at undergrave de vestlige demokratier, og derfor skyder vi nok os selv i foden, når det præmieres og eksponeres som World Presse Photo of the Year.