Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Mentorordning

DJ's mentorordning er i fuld funktion igen. Vi har netop lukket for ansøgning om at få en mentor i foråret 2023. Du kan altid skrive dig op til at blive mentor.

Har du spørgsmål til DJ's mentorordning, kan du sende os en mail eller ringe på 3342 8000 og spørge efter Adina Vind eller Stine Daugaard

Få styrket dit arbejdsliv gennem mentorprogrammet  

Ønsker du at udvide dit netværk, dele dine erfaringer, udvikle dine kompetencer og stå stærkere i dit arbejdsliv, så kan Mentorprogrammet i Dansk Journalistforbund være noget for dig. Enten som mentor eller som mentee.  

Formålet med programmet er at skabe kontakt og netværk mellem medlemmerne i Dansk Journalistforbund for at skabe de bedste forudsætninger for et givende, udfordrende og optimalt arbejdsliv. 

 

Få en mentor

Vi har lukket for ansøgning til at få en mentor.

 • Måske er du nyuddannet og kunne have glæde af sparring på vejen mod dit første job 
 • Måske ønsker du et karriereskift, men har brug for en sparringspartner  
 • Måske overvejer du at stå på egne ben som freelancer eller selvstændig 
 • Eller måske er du allerede selvstændig, men ønsker en rutineret sparringspartner at læne dig op ad 
 • Måske går du med en leder i maven og ønsker gode råd til, hvordan du får den ud 
 • eller måske er du ny leder, som ønsker sparring til lederrollen 

Uanset hvor du er i dit arbejdsliv, kan en mentor hjælpe dig videre med gode råd og inspiration.  Du kan dog IKKE få en mentor, hvis du er studerende.

Bliv mentor

➤ ➤ Bliv mentor

DJ står for matchningen af mentor og mentee, oplæring af dig som mentor og giver løbende inspiration jer undervejs i forløbet. 

Det er ikke afgørende, om du har to eller 22 års erfaring. Det vigtigste er, at du har lyst til at dele ud af dine erfaringer. 

Har du lyst til at blive en del af DJ's mentorkorps? 

➤ ➤ Bliv mentor

Hvad er et mentorforløb? 

Et mentorforløb er et udviklende samarbejde mellem to DJ-medlemmer med et forskelligt erfaringsgrundlag, men hvor du, uanset om du er mentor og mentee, kan opnå ny læring, nye indsigter og personlig udvikling. Et mentorforløb er altså en gensidig læringsproces, som finder sted i en række strukturerede samtaler mellem to mennesker, hvor mentees behov for sparring på forskellige aspekter af arbejdslivet er udgangspunktet for forløbet. 

Som mentee: 

Gennem et mentorforløb har du som mentee mulighed for at skabe personlig udvikling, blive klogere på muligheder og udfordringer i dit arbejdsliv, udvide dit netværk, opnå større indsigt i arbejdsmarkedet og få sparring på konkrete problemstillinger.  

Din mentor er en faglig relation, som stiller sin viden og erfaring til rådighed for sparring og udvikling i et fortroligt rum med dig.  

Som mentee skal du være bevist om, hvad der er din motivation for mentorforløbet og skal have lyst til at skabe en forandring. Du skal være parat til at investere både tid og energi i det, du ønsker at opnå med mentorforløbet.  

Som mentor: 

I den gensidige læringsproces er det ikke alene menteen, der står tilbage med et positivt udbytte. Som mentor vil du typisk opleve:  

 • Indsigt i eget arbejdsliv gennem en andens   

 • Mulighed for at lære nye sider af dig selv   

 • Mulighed for at blive bedre leder/kollega/medarbejder/selvstændig   

 • Udvikle evner til at lytte, coache og udvikle andre    

 • Bevidsthed om eget netværk – hvad har du, og hvordan bruger du det?  

 • Potentiel inspiration til nye karriereveje /indsigter i eget arbejdsliv   

 • Et rum til også at reflektere over egen karriere   

Som mentor er det centralt, at du har interesse i egen og andres arbejdsliv, er nysgerrig på at lytte, lære og forstå andre mennesker, og at du samtidig har lyst til at udvikle dig selv. Og så skal du naturligvis have tid og lyst til at prioritere og investere tid i din mentee.  

Mentorforløb i DJ 

Vi starter mentorforløb op to gange årligt i april og oktober. Matchprocessen finder sted i februar og marts, så de første hold kan starte op i april 2022. Mentorforløbet indledes med en digital KICK-OFF, hvor du som mentor eller mentee bliver klædt godt på til den kommende proces. Det er også her, du møder din mentor/mentee for første gang, og hvor de første to møder i kalenderen skal aftales. 

Undervejs i forløbet vil både mentor og mentee modtage information, inspiration og viden om det at være i en mentor-mentee relation, lige som det er mulighed for at få sparring med DJs konsulenter, hvis behovet skulle opstå.  

Når mentorforløbet slutter, bliver det afrundet med en evaluering.  

Hvem matcher os, og hvordan bliver vi matchet? 

Vil du være mentor eller mentee, skal du udfylde et tilmeldingsskema, som du finder i FAQ'en højere oppe på siden.

Når tilmeldingsfristen er udløbet, bruger DJ's projektgruppe god tid på at lave en matchning på baggrund af tilmeldingsskemaer fra både mentor og mentee. Så brug god tid på at udfylde det grundigt, da det er det, som danner grundlag for matchet. Vi tager som udgangspunkt ikke hensyn til alder eller geografi, når vi matcher. Med mindre det er et specifikt ønske.