Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Tag et økonomisk tjek 65+

Uanset om du arbejder videre eller ej, kan du have brug for et overblik over din økonomiske situation

Når du er så tæt på pensionstidspunktet, begynder en anden type økonomisk virkelighed for mange. En virkelighed, man ikke nødvendigvis har ofret den helt store opmærksomhed indtil nu.

Men uanset om du arbejder videre eller går fra, kan du og din eventuelle partner have brug for et overblik over den nye økonomiske situation. En hel del beregninger i forbindelse med folkepension mm foretages i den kommende tid ud fra din husstands indtægt, og hvis der er en aldersforskel på dig og din partner, hvor den ene af jer fortsætter på arbejdsmarkedet og den anden ikke, kan det være vigtigt at få regnet jeres fælles økonomi ud.

Banken

Din bank kan rådgive dig i forhold til dit engagement i banken, lån, investeringer og eventuelle pensioner. Husk at banken tjener penge på dig som kunde, og at rådgivningen derfor ikke er helt uvildig.

Pensionsselskabet

Dit pensionsselskab kan hjælpe dig med at regne på din økonomi og med at rådgive dig i forhold til, hvornår du skal tage hul på forskellige opsparinger, så det påvirker din folkepension mindst muligt.

De forskellige pensionsselskaber tilbyder rådgivning, når du nærmer dig pensionsalderen, både når der er fem år til, og nogle måneder inden folkepensionsalderen står for døren.

Det er en god ide at tage imod disse tilbud, da din livssituation kan ændre sig dramatisk, når du er oppe i tresserne. Måske har du valgt at skifte bolig, måske er helbredet pludselig blevet dårligere hos dig eller din partner.

Der skal laves en del beregninger, som også inkluderer, hvordan din folkepension ændrer sig i forhold til indtægt og formue. Det kan være både kompliceret og uoverskueligt, og man kan have brug for at få hjælp til at danne sig et realistisk overblik over økonomien de kommende år.

Nogle af rådgivningerne foregår online, andre ved fysisk fremmøde.  Disse rådgivninger kan være mere generelle, så gå efter også at få en personlig rådgivning efterfølgende.

Uvildig økonomisk rådgiver

En uvildig rådgiver kan hjælpe dig med overblik over din samlede økonomiske situation og komme med forslag til dispositioner, som banken og pensionsselskabet ikke nødvendigvis fortæller om.

Organisationer

Dansk Journalistforbund tilbyder via Mediernes Pension en gratis rådgivning, men har ikke aftaler med uvildige rådgiverfirmaer om yderligere seniorøkonomisk rådgivning.

Ældre Sagen har en gratis rådgivning i et begrænset omfang, også for ikke-medlemmer. Som medlem kan du få rabat på en seniorøkonomisk rådgivning hos et privat firma.

Faglige Seniorer tilbyder også gratis pensionsrådgivning i et vist omfang til medlemmer.

-----

Retur til 65+ forsiden >

 

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk