Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Grib seniorrollen 60+

Se på dine kompetencer med nye øjne og udnyt din erfaring

Når du runder de 60 år, kan det være tid at se på dine kompetencer med nye øjne og udnytte den erfaring, du har opbygget indtil nu. Det kan give ny energi at omsætte det, man kan, på nye måder. Nu har du måske både tid, lyst og overskud til at påtage dig nye opgaver, som matcher din rolle som senior med lang erfaring på arbejdsmarkedet. Samtidig kan du styrke dine kompetencer og dit fremtidige netværk.
 

Udnyt styrken ved erfaring

  • Ligger der en gammel drøm i skuffen, er det nu, du skal finde den frem og støve den af, mens du stadig har tiden og overskuddet. Skriv den bog, eller lav den udstilling eller podcast, eller hvad du nu har lyst til, før tiden løber fra dig.
  • Bliv underviser. Det kan være som gæstelærer på uddannelser eller højskoler, aftenskoler eller på et kursus eller en konference til enten fagfæller eller andre med interesse for dit fag og dine kompetencer. Du kan også holde foredrag.
  • Bliv censor. Hvis du melder dig som censor på en uddannelse og bliver optaget i censorkorpset, skal du læse opgaver igennem og deltage i mundtlige eksaminer. Det giver dig indblik i nye trends i dit fag og viden om, hvad der rører sig hos den yngre generation. Win win.
  • Bliv konsulent. Du kan dele ud af din viden og erfaring gennem konsultationer med enkeltpersoner eller grupper af medarbejdere på en redaktion eller arbejdsplads, der står foran en lignende opgave eller proces, som du har erfaring med.
  • Bliv mentor. Som mentor skal du dele ud af din erfaring, indsigt og måske dit netværk. Du skal lytte, støtte, opmuntre og komme med konstruktivt modspil til din mentee. Du vil måske opleve, at rollen også udvikler dig og giver dig et nyt syn på din egen situation. DJ har en mentorordning.
  • Bliv bestyrelsesmedlem. Små virksomheder og startups kan have brug for frivillige bestyrelsesmedlemmer. Et godt sted at få erfaring. Professionelle bestyrelser med aflønnede medlemmer stiller højere krav, tag evt. en uddannelse i bestyrelsesarbejde, hvis du vil den vej.
  • Bliv medlem af et advisory board. Et advisory board giver råd, men har ikke som en bestyrelse et juridisk ansvar i forhold til virksomheden. Det kan også være en god måde at få erfaring på, hvis du vil ind i professionelt bestyrelsesarbejde.

-----

Retur til 60+ forsiden >

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk