Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Mangfoldigt udvalg af kilder og eksperter

DJ har samlet en række af de databaser og lister, der arbejder for et mere mangfoldigt mediebillede. Du finder her alt fra medieeksperter til kulturelle kilder og forskere i robotteknologi. Brug dem!

Diversitet

Julie Flanmose

Har du kendskab til flere lister, ekspertdatabaser eller lignende, hvor mediearbejdere kan finde et mangfoldigt udvalg af eksperter og kilder – så skriv til kommunikationskonsulent Johanne Luise Boesdal på jlb@journalistforbundet.dk

Ansvarlig Presse 

Ansvarlig Presse har siden 2007 lavet foredrag, workshops og debataktiviteter for mediebrugere om pressen. De ønsker at sprede viden om de journalistiske metoder, rutiner, redaktionelle kulturer og mediestrukturer, der ligger til grund for mediernes udvælgelse og formidling

Samtidig bidrager Ansvarlig Presse til en diskussion og debat internt i mediebranchen om etik og kilderepræsentation for at kvalificere og nuancere den journalistiske praksis, bryde med stereotyper og rette fokus på den journalistiske ansvarlighed. Find her Ansvarlig Presses kildeliste

Pluralisterne

Pluralisterne er et repræsentationsprojekt, der arbejder for at synliggøre og fremme diversiteten i bl.a. mediebilledet og kulturlivet. Initiativet er taget på den baggrund, at mangfoldigheden i samfundet ikke afspejles tilstrækkeligt i det danske mediebillede.

På sitet finder du en database over eksperter og kilder. En liste udarbejdes hver gang, der opstår et behov for at (re)præsentere kompetente personer, der bryder normerne i en konkret sammenhæng. (Listen er p.t. ved at blive opdateret).

Du kan også få hjælp af Pluralisterne til at efterlyse eksempelvis en ekspert eller paneldeltager, der adskiller sig fra normen indenfor konkrete områder.

KVINFO

KVINFO er et videnscenter for køn, ligestilling og mangfoldighed. Det er også et samlingssted for forskning i ligestilling og mangfoldighed, og du finder her både nationale og internationale forskningsprojekter. KVINFO tilbyder derudover en ekspertdatabase, hvor de har samlet over 1000 kvindelige eksperter indenfor forskning, erhvervsliv, kultur og politik.

Twitter-lister – find den rette topchef eller politiker

Journalist Ernst Poulsen og journalistisk lektor Filip Wallberg har samlet omkring 7.000 kilder fra Twitter, som de har opdelt i topchefer/organisationer, politikere/partier og journalister/medier. I toppen af de tre sites finder du de personer eller institutioner, der er i vælten lige nu og her, men scroller du, får du overblik over et væld af kildemuligheder, som tilkendegiver deres holdninger og fagligheder på Twitter. 

Du finder Twitter-listerne her:

Find en forsker på et af landets universiteter eller andre uddannelsessteder

På landets universiteter finder du forskere indenfor alt, hvad du kan forestille dig. Makroøkonomi, minoriteter, Virtuel Reality, krisekommunikation og klima. Det meste er under lup. Universiteternes ekspertdatabaser har ikke til hovedformål at styrke repræsentativiteten, og de er derfor ikke kønsopdelte, men de er gode redskaber for mediearbejdere, der ønsker et mangfoldigt udvalg af eksperter til rådighed.

DJ har samlet et bredt udvalg de danske universiteters databaser over forskere – inddelt efter emner og forskningsprojekter.

Forskningsdatabasen.dk finder du - udover forskere fra universiteterne - eksperter og forskere fra arkitektskolerne og professionshøjskolerne.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk