Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Ud med det slatne sprog

Kom og få en opsang af sprogrevser og forfatter Susanne Staun, når Kreds Fyn holder et arrangement torsdag 7. september i Odense

Susanne Staun - Ud med det slatne sprog

Susanne Staun

Når et flertal af skrivende ikke kan stave til ”mayonnaise”, eller ”ressource” tillader sprognævnet ny stavemåde som ”majonæse” og ”resurse”. Der sniger sig hele tiden floskler og vendinger ind i sproget, der bruges til ulidelighed, for eksempel ”i bagklogskabens ulidelige klare lys”, ”se muligheder frem for begrænsninger” og ”italesætte”. Udtryk, der tidligere var forbeholdt sportsjournalistikken, er blevet allemandseje. For set ikke at tale om afsmitning fra engelske vendinger.

Er det noget galt i det? Ja, det mener journalist og forfatter Susanne Staun, der udover kriminalromaner har skrevet ”Fuck, en dejlig røv” om tegnsætning eller mangel på samme. Sidste år udgav Susanne Staun sin anden bog til forsvar for det danske sprog. 

I ”Kort & Cool. Strambuks til skribent og skribente” skriver hun mod slattent og upræcist sprog, der har bredt sig siden 1970'erne.

Kreds Fyn er så heldige at få besøg af Susanne Staun torsdag 7. september, hvor hun uden omsvøb fortæller, hvorfor det er vigtigt, at vi som journalister gør os umage, hvis vi vil holde på læsere, lyttere og seere.

”Hvis din tekst ligner en trafikulykke eller et øjebliksbillede fra Beirut, er vi skredet”, skriver hun blandt andet i bogen.

Vi begynder med et oplæg fra Susanne Staun, derefter giver kredsen lidt at spise og drikke, mens vi summer over geniale spørgsmål til foredragsholderen.

Vigtig info:

Tid: Torsdag 7. september kl. 19-21.

Sted: Erhvervsakademiet Lillebælt, Seebladsgade 1, 5000 Odense C (Lige bag banegården).

Er du i bil, skal nummerpladen registreres, når du kommer ind, for at undgå p-afgift.

Tilmelding på mail: bodil.reimers@gmail.com senest 5. september.

PÅ GRUND AF SYGDOM ER ARRANGEMENTET UDSAT TIL ET SENERE, ENDNU UKENDT TIDSPUNKT

 

Kommentarer

Lone Vestergaard

ons, 08/23/2017 - 01:27

Et oplagt emne at fokusere på blandt journalister! Ros for det, og selv om jeg ikke længere er aktiv i faget, har jeg stor lyst til at lytte med, hvis der er plads også til min slags.