Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Turen går til Finland

Finland – de 165.000 søers land – for at være helt nøjagtig – er ukendt land for de fleste danskere. Nu får du mulighed for at lære landet – eller i hvert fald hovedstaden Helsinki – bedre at kende.

Helsinki

Shutterstock Helsinki, Finlands hovedstad

Fra den 12. september til den 15. september 2019 besøger Kreds Fyn i Dansk Journalistforbund Helsinki.

Som sædvanlig går turen fra torsdag til søndag.

Det kan du opleve og meget mere

Finland har lige holdt valg til Rigsdagen, og det blev et meget mudret billede, der afspejler konflikterne i det finske samfund, hvor Sannfinländerne (kan oversættes med Dansk Folkeparti) socialdemokraterne og de grønne var de store vindere.

Chefredaktør Michael Gottfredsen, der har boet i Finland i 30 år – og taler finsk - gør os klogere på finsk politi og finske medier.

I samarbejde med Stig Vognæs, der har en datter, der går på universitet i Helsinki, besøger vi det nye og fantastisk flotte nationalbibliotek i Helsinki til en snak om finsk historie og finsk kontra dansk mentalitet.

I støbeskeen er også en tur i Rigsdagen, en tur til det statslige YLE, hvor Jessika Aro, der er prisbelønnet for sine programmer om russiske trolls – altså påvirkning af den offentlige opinion arbejder (hun blev selv udsat for en russisk tilsviningskampagne, mens hun dækkede sagen).

Et besøg på Helsinkis OL-stadion, hvor der skulle være en fantastisk udsigt over byen, er også en mulighed.

Sportsredaktør på Fyens Stiftstidende Niels Abildtrup har lovet at undersøge mulighederne for specielt sportsinteresserede i Helsinki.

Der er mange seværdigheder i Helsinki, bl.a. Tempelpladsens Kirke, der er sprængt ind i en klippe, tursejladser fra havnen, der er russiske restauranter og saunaer, blandt andet denne sauna.

Mere info følger. Men her er en appetitvækker.

Tilrettelægger af turen er Ole Frank Rasmussen, nyvalgt kredsbestyrelsesmedlem, der har skrevet hovedopgave om Finlands forhold til det dengang eksisterende Sovjetunionen og med støtte fra Den Fynske Bladfond har besøgt hovedstaden, Åbo og Åland flere gange. Ole Frank Rasmussen er til daglig businessredaktør på TV2/Fyn.

Vi starter tidligt torsdag morgen den 12. september med tog fra Odense til Kastrup og videre derfra med fly og er tilbage i Odense sent søndag aften den 15. september.

Tilmeldingsproceduren er slut. Udover de 25 pladser, som allerede er optaget, oprettes venteliste.

Når du er optaget på listen, opkræves et depositum på 1000 kr., som tilbagebetales ved framelding, hvis der er folk på venteliste.

Ved tilmelding er der brug for det navn, der står i dit pas, og du skal oplyse, om du ønsker enkelt- eller dobbeltværelse og gerne, om du har aftalt at dele med en kollega. 

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Annemette Tofte

ons, 05/08/2019 - 10:00

Ønsker enkeltværelse

Det er du meget velkommen til. Tilmelding til turen kræver dog en mail til adressen, der er nævnt i artiklen. Se i øvrigt info om, hvilke data der kræves i din mail. Held og lykke.

Kirsten Bisgaard-Bruun

ons, 05/08/2019 - 12:41

Hej

Vil gerne med til Finland, har også sendt mail. Beder om eneværelse.
Mvh
Kirsten Bisgaard