Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Turen går til Finland

Finland – de 165.000 søers land – for at være helt nøjagtig – er ukendt land for de fleste danskere. Nu får du mulighed for at lære landet – eller i hvert fald hovedstaden Helsinki – bedre at kende.

Helsinki

Shutterstock Helsinki, Finlands hovedstad

Fra den 12. september til den 15. september 2019 besøger Kreds Fyn i Dansk Journalistforbund Helsinki.

Som sædvanlig går turen fra torsdag til søndag.

Program:

Torsdag den 12/9:
Afrejse: Afgang med DSB fra Odense Banegård kl. 5.51. Ankomst Kastrup Lufthavn kl. 7.33. Ankomst Helsinki Lufthavn kl. 12.15.
Herefter:
Kl. ca. 16.30: Møde med Michael Gotfredsen, dansk journalist, der har boet 30 år i Finland. Michael (Micke) er chefredaktør på Landsbygdens Folk.
Kl. 18-19: Rundvisning på Bryggeriet (frivillig del og for egen regning, 22 euro)
Kl. 19: Spisning med Micke på Restaurant Bryggeriet (I gåafstand fra avisen og hotellet)

Fredag den 13/9
Formiddag
(Rigsdagen, Arkadiagatan 2). Vi mødes kl. 10  med parlamentsmedlemmer og partisekretærer fra Svenska Folkpartiet, der er med i en bred regering

Eftermiddag:
Kl. 13: Besøg på YLE (Finlands svar på DR) Rundvisning og møde med Anna Bäch, dansktalende, finsk journalist og nyhedsvært.
Derefter samtale med Joanna Toivonen, lærer i dansk på universitetet. Hun vil fortælle om finsk mentalitet og udfordringer med at oversætte og tekste danske tv-serier til finsk.

Lørdag den 14/9 
Til fri disposition. Fælles eller individuelle udflugter til eksempelvis:

Oodi, det nye 98 mio. euro dyre nationalbibliotek. En helt særlig arkitektonisk oplevelse.

Det olympiske Stadion, der blandt andet har et tårn med udsigt over byen.

Tempelpladsens Kirke, et kirkerum bygget inde i en klippe.

Designdistriktet, 170 designbutikker har slået sig sammen om initiativet Design District Helsinki

Sauna, her er et utal af muligheder.

Søndag den 15/9
Kl. 9.10: Vi mødes på havnen, hvor der afgår færge til Suomenlinna/Sveaborg. (Fælles eller individuel transport til havnen kan arrangeres)

Suomenlinna/Sveaborg er en fæstning bygget på fire øer i Helsinkis skærgård. Den er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. 15 minutters sejlads fra den centrale havn.

Der er mange seværdigheder i Helsinki, bl.a. Tempelpladsens Kirke, der er sprængt ind i en klippe, tursejladser fra havnen, der er russiske restauranter og saunaer, blandt andet denne sauna.

Kl. 19.45 Flyafgang fra Helsinki.

Da der sikkert ikke er samling på hele gruppen efter besøget på fæstningen, må hver enkelt sørge for transport til lufthavnen og være der rettidigt (der kører metro i kort afstand fra hotellet)

kl. 20.25 ankomst til Kastrup, hvor bussen mod Nyborg/Odense venter.

-

Tilrettelægger af turen er Ole Frank Rasmussen, nyvalgt kredsbestyrelsesmedlem, der har skrevet hovedopgave om Finlands forhold til det dengang eksisterende Sovjetunionen og med støtte fra Den Fynske Bladfond har besøgt hovedstaden, Åbo og Åland flere gange. Ole Frank Rasmussen er til daglig businessredaktør på TV2/Fyn.

Kommentarer

Annemette Tofte

ons, 05/08/2019 - 10:00

Ønsker enkeltværelse

Det er du meget velkommen til. Tilmelding til turen kræver dog en mail til adressen, der er nævnt i artiklen. Se i øvrigt info om, hvilke data der kræves i din mail. Held og lykke.

Kirsten Bisgaard-Bruun

ons, 05/08/2019 - 12:41

Hej

Vil gerne med til Finland, har også sendt mail. Beder om eneværelse.
Mvh
Kirsten Bisgaard