Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Spionjagt og amerikanske burgere

Mød professoren fra Odense, de kalder den danske spionjæger. Thomas Wegener Friis fortæller om historikerens research i arkiverne, koldkrigsdebatten og tendenser i forskningen her 26 år efter Murens Fald.

Restaurant Tre Roser i Kolding

19. april 2016
Pris: Gratis for medlemmer

Han er Danmarks koldkrigsforsker nummer et. Han har researchet i Stasi-arkiverne. Han har afsløret danske spioner og givet en dybt indblik i Danmarks komplicerede forhold til nabostaten DDR under den kolde krig.

Han har også været en del af debatten om den nære historie fra en tid, mange har oplevet og husker. Og han har været fremme i medierne på godt og ondt.

Vi kan som journalister lære af professor Thomas Wegener Friis, SDU. I årene efter Murens Fald i Berlin 9. november 1989 var han klar til at dykke ned i Stasi-arkiverne.

Mød ham og hør ham fortælle om arbejdsmetoderne, resultaterne, formidlingen, medierne og den heftige debat samt om den allernyeste forskning på området. Det sker tirsdag 19. april kl. 18.30 på Restaurant Tre Roser i Kolding

Arrangementet er gratis for DJ-medlemmer, og Kreds 3, DJ, varmer kulinarisk op til debatten om den kolde krig ved at servere amerikanske burgere.

Hvor er koldkrigsforskningen nu?

Hør om afslutningen af den Kolde Krig, som satte et dramatisk punktum for en farlig æra og for den politiske deling af Europa. Den var samtidig startskuddet for et omfattende historisk oprydningsarbejde, ikke mindst for Østeuropa, hvor dørene til hidtil hermetisk lukkede arkiver blevet slået godt og grundig op.

Selv Danmark har i de forløbne 25 år oplevet en forsigtig åbenhed omkring historiske spørgsmål. Ofte vanskelige samtidshistoriske spørgsmål blev her ikke overladt til tilfældighederne, men derimod behandlet i kommissionsarbejder fjernt fra normale forskningsmiljøer, men behagelig tæt på beslutningstagere og opdragsgivere, forklarer Thomas Wegener Friis.

Tilmelding for medlemmer af Kreds Fyn skal ske til  susanne.boegh@gmail.com senest den 14. april.

Kommentarer