Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Konstruktiv og/eller kritisk journalistik

Bestyrelsen ser tilbage på et aktivt 2017 og håber, at der bliver endnu flere arrangementer for medlemmerne i 2018. Vi lægger ud med et meget fagligt møde.

Ulrik Haagerup, Constructive Institut på Aarhus Universitet

 

Den 11. januar 2018 får vi på initiativ af specialforeningen Journalisterne i DJ besøg af Ulrik Haagerup. Han tiltrådte 1. september som leder af det nye Constructive Institut på Aarhus Universitet. Instituttet skal være med til at genskabe tilliden til nyhedsjournalistik ved at udbrede kendskabet til konstruktiv journalistik.

Målet er at forny nyhedsjournalistikken, så den går et skridt videre i forhold til den nødvendige, kritiske journalistik ved at forsøge at dokumentere fejl, mangler og problemer i samfundet. Men også ved at inspirere, se muligheder, undersøge nye ideer og inddrage borgere i debatter om løsninger på fællesskabets udfordringer.

Ulrik Haagerup vil i sit oplæg sige noget om, hvorfor konstruktiv journalistik ikke nødvendigvis er ukritisk og medløbende, men også kan være kritisk journalistik. Derefter fortæller Jesper Borup, hvordan han gennem flere år har arbejdet med konstruktiv og problemløsende journalistik på DR P4 Fyn. Han har tillige undervist journaliststuderende og flere nyhedsredaktioner i den konstruktive tilgang til journalistik.

Efter oplæggene er der fri debat med næstformand i Journalisterne i DJ, Jette Sachs, som ordstyrer.

Kredsen er vært ved en øl/vand samt en lækker sandwich.

Tid: 11. januar 2018 kl. 18.00-20.00.

Sted: MedieLab, Fyens Stiftstidende, Banegårdspladsen, 5100 Odense C 

Tilmelding: bodil.reimers@gmail.com senest 8. januar

OPDATERING 9/1: Ulrik Haagerup har desværre meldt afbud til mødet og sender i stedet Gerd Maria May, der er redaktionel udviklingschef på Jysk Fynske Medier.

Kommentarer