Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Kæphesten til Rune Blichfeldt og Jonas Nyeng

Næstformand Jakob Risbro knytter disse ord til motivationen for at vælge årets Kæphest-modtagere

Kæphesten til Rune Blichfeldt og Jonas Nyeng

Claus Christoffersen Kæphest-modtagere 2020: Kæphesten til Rune Blichfeldt og Jonas Nyeng

For en lille måneds tid siden, der uddelte vi kæphestens lillebror – Årets Kæpføl - til den bedste SDU-bacheloropgave i journalistik. Og Kæpføl 2020 gik til Cecilie Niesgaard.

Næste år har vi besluttet, at hest og føl skal uddeles sammen, således, at Kæpføl 2021 og Kæphest 2021 bliver uddelt ved en festlighed på samme tid.

Men her vil den skarpe iagttager så undre sig over, hvad der blev af Kæphesten 2020. Og det kan jeg godt fortælle jer. Den kommer her. Fordi feltet til årets Kæphest var ekstremt stærkt og for at få årstallene til at passe sammen, så uddeler vi Kæphesten 2020.

Og kæphesten går til et journalistisk projekt, som et stærkt hold står bag. Et hold som har lavet journalistik fra den øverste hylde og som skal belønnes for det.

Kæphesten 2020 går til Jonas Ancher Nyeng og Rune Blichfeldt for deres serie ”Kemi i forkerte hænder” om kemisagen fra Odense, hvor tonsvis af giftige kemikalier blev opbevaret ulovligt, forsvandt på mystisk vis og opbevaret meget tæt på en række polske arbejdere.

Gennem aktindsigter, agentagtige metoder, hvor I har ligget på lur og holdt øje med, hvad der egentligt foregik på ejendommen, har I afdækket sagen på flotteste vis. At I derudover også er blevet et stærkt team – nogle vil nærmest kalde jer Fyens Stiftstidendes Woodward og Bernstein -  er også værd at kippe med flaget for.

I er stædige og I bliver ved med at holde fast i sagen. Arbejdet med at dække kemisagen er blevet jeres kæphest og det fortjener en kæphest. Tillykke med Kæphesten 2020.

Kommentarer