Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Hvad betyder Brexit for irerne?

I november går den årlige studietur med Kreds Fyn til Belfast i Nordirland. Vi skal bo tæt på centrum og besøge en række steder, der har været midtpunkter for mange opsigtsvækkende begivenheder de seneste årtier.

Rådhuset i Belfast, Nordirland

Pixabay

Det er ikke alle i Irland og Nordirland, der kan følge Brexit-tilhængernes begejstring for udmeldelse af EU. Hvordan vil befolkningen takle, at der måske igen drages en synlig grænse mellem Irland og det Nordirland, der er tvunget til at følge resten af Storbritannien ud af EU? En grænse, der fra næste år er ydre grænse til EU.

Hvordan bliver samhandlen, der de senere år er foregået i al fredsommelighed?

Vil de religiøst funderede stridigheder blusse op igen?

Det er nogle af de spørgsmål, vi søger svar på under studieturen, der i år går til Belfast.

Datoerne er 1.-4. november med afgang fra Odense til Kastrup og via Dublin med bus til Belfast, hvor vi skal bo på et hotel halvanden kilometer fra centrum.

Planlægningen er begyndt, men du kan endnu ikke melde dig til turen. Dette blot til orientering, så interesserede kan sætte kryds i kalenderen.

Kommentarer

Lise Donvig

fre, 05/25/2018 - 18:17

Jeg har endnu ikke været på tur med kredsen og vil gerne vide mere om Belfast. Kan man deltage som førtidspensionist og hvad er prisen? Venlig hilsen Lise Donvig

Hej Lise
Du er selvfølgelig velkommen som førtidspensionist. Alle medlemmer af Kreds Fyns har ret til at kunne få lov til at tilmelde sig til turen på lige vilkår med andre medlemmer. Læs mere om vores tilmeldingsprocedure andetsteds på vores site under vedtægter. Prisen er ikke offentliggjort endnu, men så snart vi har fundet frem til en, vil den blive offentliggjort i forbindelse med tilmeldingen. V.h. Claus, webredaktør