Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Her er de nominerede til Kæphesten

Kreds Fyns bestyrelse havde ved fristens udløb fået rekordmange indstillinger til Årets Kæphest. Blandt dem har bestyrelsen nomineret tre præstationer.

Kreds Fyns Kæphest

Claus Christoffersen Kæphesten er udarbejdet af Jens Galschiøt i samarbejde med Kreds Fyns bestyrelse

På generalforsamlingen søndag 3. marts vil vinderen af årets Kæphest blive afsløret. Vinderen skal findes blandt et rekordstort antal indstillede kandidater. Bestyrelsen har udvalgt tre og nomineret følgende til at modtage prisen:

1) Gitte Gedde, Fyns Amtsavis
for en række enestående og meget indfølte referater fra sager med blandt andet børn involveret. Gitte Geddes talent spænder så bredt, at hun både evner at dække familiedramaet, hvor to små børn blev myrdet af deres far, og den efterfølgende begravelse. Det så nænsomt, at avisen får tak. Fra den seneste tid kan fremhæves en serie om misbrugsmiljøet i Svendborg, hvor det er lykkedes hende at komme helt tæt misbrugernes hverdag.

2) Louise Ravn, TV2 Fyn
for hendes dækning af Tina Bue-sagen.

Ene kvinde har hun drevet den ene afsløring efter den anden frem, som har vist, hvordan det tidligere byrådsmedlem tjente penge ved hjælp af sine familiemedlemmer, der misbrugte deres kommunale stillinger til at sikre Tina Bue arbejde i sin private kursusvirksomhed.

Over ni måneder har hun afdækket problemer i Nordfyns, Kerteminde, Assens, Middelfart og Odense kommune, der har ført til interne og eksterne undersøgelser samt politianmeldelser.

3) Rune Blichfeldt og Jonas Ancher Nyeng, Fyens Stiftstidende
for en artikelserie om farlig kemi og polske arbejderes indkvartering på en ejendom fyldt med farlige kemikalier.

Med deres historie har de afdækket kritisable boligforhold og utilstrækkelig kontrol med kemikalier. Det er op til ejer at kontrollere og opgøre, hvad der ligger på lager. 

Historierne har allerede sat et større apparat i gang, blandt andet i det lokale vandselskab, men der er potentiale til mere.

HUSK: Vinderen af Kæphesten for 2018 afsløres på Generalforsamlingen 2019 i Nordatlantisk Hus i Odense. Vi ses kl. 11!

Husk at tilmelde dig, hvis du ønsker at nyde den forudgående lækre brunch, der serveres fra kl. 10. Tilmelding senest 25. februar til formand Silja Smith.

Se også:
Generalforsamling 2019
Årets kæphest skal findes!
Modtagere af Kæphesten
Kæphest kom helt bag på Klysner

Kommentarer