Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Graverjournalist får Kæphesten

Formand Silja Smith begrunder her hvorfor Louise Ravn får Kreds Fyns hæderspris

Silja Smith og Louise Ravn

Claus Christoffersen Silja Smith og årets Kæphest-modtager Louise Ravn

Prisen bliver som bekendt uddelt som en anerkendelse af en særlig faglig indsats eller et bemærkelsesværdigt journalistisk arbejde.

Og jeg vil begynde med at takke for de mange gode og forskelligartede indstillinger, vi har fået i år. Der har været kandidater, der er indstillet for det gode sprog, for den grundige journalistik over mange år, for at tjene det fynske folk, for særlig føling med kriminalstoffet osv.

Alle som en kunne være værdige kandidater til årets pris.

Så det har været svært at vælge, men der var dog alligevel en, der skiller sig ud.

En, som er indstillet med ord som, at det er: “Undersøgende journalistik og gravearbejde på ekstraordinært højt niveau set med regionale og lokale briller,

“i en tid med mere og mere tempo og ”kradsen overflade-journalistik” bør vi hylde, at vi journalister stadig har altafgørende rolle, som vagthund og den fjerde statsmagt.

“En, der har evnet at få bragt sagen ned et på et niveau, så seeren og læseren har haft en mulighed for at forstå, hvad sagen egentlig handler om.”

En, som ene kvinde (for det er en kvinde) har drevet den ene afsløring efter den anden frem som har vist hvordan et tidligere byrådsmedlem – blandt andet imens hun var folkevalgt – tjente penge ved hjælp af sine familiemedlemmer.

Over det meste af ni måneder har hun afdækket problemer i Nordfyn, Kerteminde, Assens, Odense og Middelfart Kommune. Hendes afsløringer har betydet fyringer af to højtstående kommunalt ansatte i Nordfyn, selvransagelse i Assens og Kerteminde Kommune, en intern og ekstern undersøgelse i Odense Kommune, en ekstern undersøgelse i Nordfyns Kommune. Både Nordfyn og Odense Kommune har på baggrund af vores prismodtagers arbejde overdraget sagerne til politiet.

I har vist gættet det. Årets modtager af kæphesten er Louise Ravn – fra TV2/Fyn. For Tina Bue-sagen.

Læs også:
Generalforsamling 2019
Modtagere af Kæphesten

Louise Ravn

Claus Christoffersen Louise Ravn modtager Kæphesten for 2018

Kommentarer