Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Formandens beretning

Læs formandens beretning, der blev fortalt til Kreds Fyns generalforsamling lørdag den 5. marts 2022.

Jeg vil gerne begynde med at mindes. Mindes de af vores gode kolleger, der er døde de seneste to år:

Pressefotograf   Birte Palle Jørgensen

Journalist    Rasmus Johannes Bjørgmose

Journalist    Claus Søholm

Journalist    Ole Carsten Rasmussen

Journalist    Kirsten Winding

Det har været to mærkelige år - ingen tvivl om det. Fra vi stod med som nyvalgt bestyrelse 1. marts 2020 med yderligere to nye, unge medlemmer til statsministeren lukkede landet ned 10 dage senere.

Pludselig var meget af vores virke lagt ned, og vi kunne ikke engang mødes internt i bestyrelsen.

Det gav selvfølgelig også rigtig mange skvulp ude i branchen - især freelancere og løstansatte blev hårdt ramt. Mens mange andre kolleger måtte løbe stærkt med at dække coronanyheder, hjemmefra spisebordet, sofabordet eller hvor de nu sad.

Det viste sig hurtigt, at produktiviteten ikke var lavere - nærmest tværtimod, og mange er vendt tilbage til kontoret med håb om og lyst til at tage nogle faste hjemmedage fremover også. Men selvfølgelig påvirkede det også trivslen både fagligt og socialt. Især var det hårdt - var min fornemmelse – for de yngste/nyeste på arbejdspladserne, der måske også i højere grad har brug for sparring, ideudvikling mv.

Og det gælder selvfølgelig i særlig grad praktikanterne - Det har ikke været sjovt eller nemt at være praktikant, når redaktionen er sendt hjem, kildenettet mangler og studieturen og alt det andet samvær er udskudt eller aflyst.

Corona gjorde også, at vi måtte udskyde sidste års generalforsamling.

I maj forsøgte vi os med et spørg om corona-arrangement med forbundsledelsen. Der var ikke stor tilslutning.

Efter sommerferien besluttede vi helt at aflyse sidste års GF, da der ikke var meget at berette om.

Først i september 2020 gav det igen mening at forsøge sig med et i øvrigt udskudt arrangement om IS. Derefter forsøgte vi os med et onlinearrangement om robotterne, der tager vores job, men det var der ikke stor interesse for, og smittetallene var begyndt at stige igen.  Der blev talt om, at man skulle holde sig i få “bobler”, og holde sig til få og de samme mennesker. Så er det ikke nemt at lave arrangementer.

Det har været frustrerende ikke at kunne lave gode ting for jer medlemmer og svært at navigere i, hvornår man kunne lave noget, hvornår man burde aflyse, eller om der var behov derude, vi ikke var opmærksomme på i en svær tid for mange medlemmer.

Internt er det også svært at få nye friske kræfter integreret i en bestyrelse, når man ikke kan mødes og ikke har meget at mødes om. Vi forsøgte os med virtuelle møder, som resten af forbundet i øvrigt også, men en stor de af frivilligt arbejde handler selvfølgelig om at kunne tage noget initiativ, føle man gør en forskel, men også at have det sjovt imens, og det var ikke nemt.

Først i september sidste år så verden mere normal ud i kredskalenderen. Vi nåede et velbesøgt arrangement med Ane Sofie Kragh, besøg på H.C. Andersens Hus, Lene Rimestad/Tom Heinemann, en tidlig julefrokost og besøg på BT, men så var den gal igen.

Også på forbundsplan har det været turbulent med alenlange heldags HB-møder online  – de er heldigvis blevet tilpasset længdemæssigt siden, virtuelt delegeretmøde og manglen på alt se netværksarbejde, der foregår i pauserne. Endelig kunne vi mødes fysisk til fagligt stævne i oktober 2021 - afløseren for Fagligt Forum og TR-stævnet kombineret. Det var tiltrængt.

Noget af det, der har været på dagsordenen i HB har været navnet på vores forbund. Det har en gruppe arbejdet med, og den diskussion vil vi gerne give plads til kan fortsætte her lidt senere i dag.

Nu står vi så her, landet er åbent, og vi håber sådan, at vi nu kan buldre derudad. Vi håber meget på nye kræfter i bestyrelsen. Mere om det under valg. Men i må gerne tænke over, om det ikke var noget for jer, for når ellers tingenes tilstand er normale er det både berigende, sjov og hyggeligt at være med i kredsbestyrelsen.

----

Afholdte arrangementer siden sidst:

2021

GF aflyst

Anne Sofie kragh (september)

Odense bys museer - H.C Andersens Hus (oktober)

Lene rimestad/heinemann (26. oktober)

Julefrokost (19. Nov)

Besøg hos BT (7. Dec)

 

2020

Når robotter stjæler dit job (online, men aflyst)

Deniz kommunikation (september)

Spørg om Corona (aflyst??? 4.5)

Lea Korsgaard, Zetland?

Foredrag om IS ?

KÆPFØL arrangement (januar/feb)

kirchgæssner infografik (januar)

Kommentarer