Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Arbejdet med ”Hvid mands dagbog!

De to Cape Town-baserede journalister, Helle Maj og Jørn Stjerneklar, er på besøg i Danmark. Mød dem og hør dem fortælle om deres motiver til at deltage aktivt i sagen mod en af de mest spektakulære danske seriekriminelle i nyere tid.

De vil fortælle om arbejdet med ”Hvid mands dagbog” som du kan se her, hvis du ikke allerede har set den, og der er også en webdoc om Mayday Press her.

Maj og Stjerneklar vil fortælle om arbejdet i Afrika og om TV-serien og de etiske, journalistiske og menneskelige dilemmaer det medførte.

Hvorfor hjælper to danske journalister sydafrikansk politi med at få landsmanden Peter Frederiksen fængslet på livstid? Hvad kan de, som politiet ikke kan? Hvilke overvejelser gør journalisterne sig, inden de frivilligt melder sig som hjælpere i efterforskningen?

Stil alle de spørgsmål, du måske har, hvis du har set DR-dokumentarserien 'Hvid mands dagbog'.

Her er nogle klip fra pressen efter 'Hvid mands dagbog’ blev vist på DR:

Soundvenue:
”Peter Frederiksen er en dybt fascinerende hovedperson. I et virvar af løgne og dagsbogsnotater, videoklip og fotos bliver både journalister, dokumentarmagere og seere hurtigt klar over, at han er en utilregnelig mand. Maj og Stjerneklar positioneres vellykket som medfortællere, og særligt makkerparrets konflikt mellem en nøgtern journalisttilgang og almindelig menneskelig moral er sympativækkende”.

Dagbladet Information:
”Journalisterne fungerer i Hvid mands dagbog som medvirkende frem for afsendere, og deres tilstedeværelse er en lettelse. Det gør det nemmere at se på historiens hovedperson, når der ved siden af står to fornuftige mennesker med deres følsomhed i behold og reagerer med hovedrysten, afsky og indignation. En tilstræbt neutral fremstilling af en så makaber sag havde været svær at holde ud at se på”.

FormatFormat:
”Efter fremgangsmåden, vi kender fra succesprojekter som podcasten ‘Serial’ og ‘The Jinx’, er det altså de to journalister, der fortæller om deres arbejde med at finde frem til sandheden om, hvad Peter Frederiksen er for en mand. Og det er alt andet end kedeligt.

Ligesom i ‘The Jinx’ er historien så utrolig og vild, at den formår at overraske én med nye overraskende detaljer, lige da man troede, det ikke kunne blive værre”.

Arrangementet foregår på DR Fyn, Lille Tornbjergvej 10, 5220 Odense SØ, onsdag den 16. maj kl. 19.

Der vil være sandwich og drikke fra kl. 18.

Tilmelding til Steen Heinsen senest 14. maj.

Kommentarer