Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Kæphest til Tommy Byrne

Kæphesten 2014 går til en journalist, der favner bredt.

Det er tid til at finde en ny rytter til Kreds Fyns kæphest - vores hæderspris, der kan gives til enten et medlem, der har gjort en stor faglig indsats til glæde og gavn for sine kolleger eller et medlem, som har ydet en fremragende journalistisk præstation.

I år har vi valgt at give den til en person i sidstnævnte kategori. Den går til en journalist, der favner bredt, men som ofte har vist i sine år som skribent, at det er mennesker, der er omdrejningspunkt for gode historier. Og som OGSÅ i det seneste år har lavet exceptionelle artikler med mennesker i centrum 

Vedkommende blev indstillet med få ord om, at personen er en værdig aspirant for sine empatiske artikler om vigtige emner.
Og empati er helt sikkert et vigtigt kodeord. Vi har at gøre med en person, der formår at komme ind under huden og hjerneskallen på dem, han skriver om. At komme helt tæt på folk, vinde deres tillid, så de vil dele - også svære stunder af deres liv - med ham og med læserne. 

Men mindst ligeså vigtigt formår han, at videreformidle disse tanker og følelser til læserne på en måde, så man føler man er med i lokalet. Så man får lyst til at læse videre også selv om artiklerne strækker sig over adskillige sider og over flere uger. 
Så man føler man bliver klogere på personerne, der optræder og deres situation, men også på store spørgsmål/emner i livet som sådan.
Det så vi med “Uffes sidste rejse” og igen i artiklen “De efterladtes julefrokost - og duften af en mand”. Og vi håber at se det mange gange endnu.

Årets kæphest går til Tommy Byrne, journalist på Fyens Stiftstidende de seneste 19 år.

Stort tillykke.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk