Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Kæphest til Amos Bendix

DR Fyn-vært modtager hæderspris for et fremragende formidlingsarbejde.

Radiovært Amos Bendix, DR P4 Fyn, fik i dag Dansk Journalistforbund Kreds Fyns hæderspris Den fynske kæphest. Med kæphesten, som hun skal have i stald det næste år, fulgte en check på 2.000 kr. til fri afbenyttelse.
 
Formanden for de 850 medlemmer af DJ Kreds Fyn, Finn Arne Hansen, sagde følgende, da han overrakte hæderprisen:
 
Den fynske Kæphest er Kreds Fyns hæderspris til en person, der har gjort en særlig faglig eller professionel indsats gennem årene. Vi havde i år seks enkeltpersoner og redaktioner at vælge imellem - lidt af et luksusproblem - men det endte med en solist. En særlig en af slagsen.
 
Årets prismodtager opfylder begge de kriterier, der blev opstillet i fundatsen for 26 år siden - en fundats, jeg sjovt nok selv lavede udkastet til som nyuddannet og nytilflyttet journalist på Fyens Stiftstidende i Assens og som nyvalgt kredsbestyrelsesmedlem.
 
Prismodtageren er en vellidt og dygtig tillidsrepræsentant, men prisen gives for det fremragende formidlingsarbejde, hun udfører. Det er nemlig en kvinde - en kvinde med stort K, vi skal hædre i dag. Hun har en stor fanskare på Fyn.
 
Hver eftermiddag toner hendes milde og velartikulerede røst ud gennem være højttalere og leder os sikkert hjem eller hygger om os og informerer os hjemme i stuerne. Ofte sniger der sig historier om sportsvogne og erotik ind i udsendelserne, men det elsker vi. Hvorfor skal alt også være så politisk korrekt og kedeligt, synes modtageren at mene.
 
Og selv om hun oftest er mild og venlig, kan hun også få det til at slå gnister. Især hvis der dukker sundhedsapostle op, som mener, vi alle skal være slanke, veltrænede og spise klid. Vi er nok mange, der sent skal glemme den sundhedsekspert, som hun ristede over åben ild i en DR P4 Fyn-udsendelse i 2013. Det var herligt engageret og befriende politisk ukorrekt.
 
Kære Amos Bendix, fortsæt med at lave god og personlig radio krydret med god musik og kom her op og modtag din velfortjente pris!
 
Billede kan rekvireres hos clausc1968@gmail.com

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk