Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Bo Østlund fortæller sin livshistorie

Bo fortæller om sit liv på Fyns Tidende og Fyens Stiftstidende fra 1979 til 2000, om tilværelsen som fri fugl og forfatter til 30 bøger og om sin tvekamp med DR om Spies-dokumentaren. Deltagelse er gratis.

Bo Østlund

Hvornår

26. juni 2024 15:00-17:00

Hvor

Olivia Brasserie, Vintapperstræde 37, 5000 Odense C

Type

Gå-hjem-møde

Du tilmelder dig ved at klikke på TILMELD - husk at logge ind - eller sende en email til janne.hogshoj@gmail.com - skriv Bo Østlund i emnefeltet og dit navn, mobilnummer og mailadresse i teksten i mailen.

BO ØSTLUND VENDER TILBAGE TIL ÅSTEDET

Efter 21 år først på Fyns Tidende og senere Fyens Stiftstidende forlod nordfynboen Bo Østlund i 2000 avisen, gode kolleger og Fyn for at drage til Søhøjlandet og sit andet ægteskab. Nu er der gået næsten 25 år, Bo har udgivet 30 bøger på landets største forlag og sit eget forlag, været ghostwriter på en række andre og skrevet for og til vistnok samtlige danske dagblade, magasiner og ugeblade.

Bo har boet i både Småland, hvor han på en ødegård i syv år bearbejdede sin fars selvmord, i et fyrtårn på Møns Klint, i et kampestenshus i skovene uden for Sorø og senest i sin lille autocamper. Men indimellem har han savnet sine kolleger og sin by. Der, hvor han kom fra.

Den 26. juni vender han tilbage til åstedet for at fortælle om tiden på "Tanten", hvor han sluttede som leder af reportage- og krimiredaktionen, om sin forlagsvirksomhed, sine bøger og sine engle og dæmoner med og uden pressekort.

Og så bliver der naturligvis også mulighed for at høre om - og stille spørgsmål til - hans 14 timer lange podcast Simon Spies - karaktermord i primetime? fra 2023, som både indbragte 14 Cavlingpris-indstillinger fra helt almindelige lyttere, men også et helt halvt år med benspænd og offentlig udskamning fra DR og produktionsselskabet Laud People - og en helt ny podcast om hans egen podcast på 24syv.

Det var en hård tid, som sled både på nerver og nattesøvn - og det hele endte med, at DR, trods masser af fejl og manipulation i Spies-dokumentaren, ikke rettede et sekund i den. Så fortryder han, at han brugte mere end et år på dette ulønnede arbejde som journalistisk enmandshær mod vel nok den tungeste modstander, han kunne vælge at lægge arm med?

Og hvorfor overhovedet bruge tid på den slags kampe, når man er blevet pensionist og endelig skal til at nyde tilværelsen efter 50 år som journalist?

Det kan du opleve den 26. juni.

Der serveres et lettere måltid og drikkevarer.

Vært: Janne Høgshøj - janne.hogshoj@gmail.com