Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Ikke flertal for ændring af KNR´s bestyrelse

Siumut står foreløbig alene i spørgsmålet om en ændring af KNR’s bestyrelse. Det fremgår af ordførerindlæggene fra fem af Inatsisartuts seks partier.

Førstebehandlingen af Nick Nielsens forslag om ændring af KNR’s bestyrelse foregik tirsdag den 1. april - og ingen medier dækkede tilsyneladende debatten. Derfor disse hovedpunkter udfra ordførerindlæggene, hvor Parti Naleraqs mangler.

Naalakkersuisut ønsker KNR’s bestyrelse reduceret fra 7 til 5, hvoraf de 4 skal udpeges af Naalakkersuisut og 1 fra medarbejderne. Derudover skal et brugerråd på 9 rådgive bestyrelsen. Kun Siumut støtter helhjertet dette forslag. Koalitionspartiet Atassut er meget valen i sin stillingtagen - på den ene side kan partiet godt forstå, at Nick Nielsen ønsker en mere professionel bestyrelse, men på den anden side er de betænkelige ved at flertallet skal udpeges af Naalakkersuisut. - Disse usikkerheder skal belyses, før vi kan tage stilling, skriver ordføreren.

Oppositinen er dog meget samlet i deres modstand mod Nick Nielsen forslag. IA ønsker ingen ændringer i den nuværende situation. Demokraterne vil heller ikke ændre noget, og de vil slet ikke have noget brugerråd. De har et helt konkret forslag til hvordan bestyrelsen skal sammensættes: 3 udpeget af Naalakkersuisut, 2 valgt af medarbejderne og 2 indstillet af Afdeling for Journalistik. - PÅ den måde sikrer man, at Naalakkersuisuts udpegede er i mindretal, skriver Demokraternes ordfører.

Partii Inuit ønsker heller ikke et flertal i bestyrelsen udpeget af Naalakkersuisut, og mener at alle bestyrelsesmedlemmer skal være ’oprindelige folk’.

I videoudgaven af debatten (www.inatsisartut.gl) fremgår det, at Partii Naleraq er imod at Naalakersuisut udpeger et flertal af medlemmerne i bestyrelsen.  

Forslaget, der har nummer 45, er sendt i udvalg. Andenbehandlingen foregår den 29. april og tredjebehandlingen den 8. maj.

Læs de enkelte partiers ordførerindlæg her:

http://www.inatsisartut.gl/samlingerhome/oversigt-over-samlinger/samling/punktliste.aspx

Kommentarer