Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Marenpris gik til Nordjyske Journalister

Nordjyske Mediers garvergruppe, journalisterne Caspar Birk og Lars Teilmann, har fredag aften fået årets Marenpris, de nordjyske journalisters svar på Cavlingprisen.

De to får prisen for artikelserien "Syg i job" om syge og handicappede borgere, der er kommet i klemme i førtidspensionsreformen. Og om de magtudøvere, der – højt hævet over deres borgere – kan bestemme deres skæbne, helt til graven.

Marenprisen er en glaskunst, skabt af glaskunstnerne Britta Madsen og Søren Gøttrup, Støvring, er en ca 30 cm høj glasskulptur, der forestiller - eller i hvert fald kan tolkes som - "en generende, dybdeborende, altseende, drilsk nordjysk stikflue med en spids pen som hoved/snabel. Den har også lup og kamera - og striber som en hveps. Den bor blandt skarpe, nøjsomme, ukuelige marehalm-strå, som vokser i sand. 
Skriver man netop i sand, vil nattens vinde snart fjerne skriften, så en ny kan skrives på den glemtes plads.
"Maren", navnet, skal dels minde os om Maren i Kæret, vor læser, dels få os til at tænke på myndighederne, der skal have mareridt ved tanken om at pressen holder

øje med dem - og nok også med tanke på, at marehalmen er den måske mest skarpe, hårdføre, stædige, nøjsomme urt der findes - som endda holder sammen på en verden, der ellers ville blæse væk i stormen.

Med glaskunsten følger også 1500 kr.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.