Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Tyrkiet efter kuppet gav stof til eftertanke

Freelancejournalist Sultan Coban boblede af fortællelyst, da hun holdt et up to date oplæg for 20 journalister i Fiskergade.

Sultan Coban fortalte om Tyrkiet efter kuppet

Ole Toldbod

Dansk-tyrkiske freelancejournalist Sultan Coban fortæller om pressen og ytringsfrihed i Tyrkiet netop nu:
- 145 journalister er blevet fængslet siden kupforsøget den 15. juli, og mange uafhængige og kritiske medier er lukket eller har ændret profil. Den frie og uafhængige presse har trange tider i Tyrkiet.
Og flere end 100.000 offentlige ansatte er blevet anholdt eller fyret og flere politikere er blevet arresteret, fortæller Sultan.
Hun bor til hverdag i Istanbul og rapporterer til danske medier, bl.a. Berlingske Tidende om Tyrkiet.
I aftenens debat kommer vi også ind på Tyrkiets rolle i forhold til "flygtningekrisen", og Sultan fortæller:
- Erdogan siger, at Tyrkiet ikke får nogen penge fra EU og at EU bare sender penge til de internationale nødhjælpsorganisationer, Og den version af historien tror Erdogans støtter på, helt og aldeles.
Og som mange andre, der ytrer sig i den offentlige debat, oplever Sultan at få mange ubehagelige kommentarer på Facebook.
Kommentarerne går især på hende som person og ikke indholdet i artiklerne, fortæller hun:
- Debatten foregår i en meget hård tone, også i det danske-tyrkiske samfund i Danmark.
Tak til Sultan for en spændende aften med både analyser og personlige beretninger fra Tyrkiet - arrangementet med Sultan (i Fiskergade i Århus) er arrangeret af DJ kreds 4, især har Tore Plougheld været drivkraft på dette fine arrangement.

Kommentarer