Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Magtmisbrug, vennetjenester og uærligt trav

Journalist Morten Svith fortalte DJ's Kreds 4 medlemmer om arbejdet med sin lange artikelserie 'Chefen' om vennetjenester, magtmisbrug og uærligt trav omkring udbud og indkøb i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Morten Svith

Den travle, grundige og omhyggelige journalist og tillidsmand på Stiften i Aarhus fortalte om sin artikelserie 'Chefen', hvor han har blotlagt vennetjenester, magtmisbrug og uærligt trav omkring udbud og indkøb i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune. 

Morten Svith har allerede modtaget Stiftens eget Erik Schmidts Mindelegat for sine afsløringer. Og i krogene hviskes der om, at arbejdet er til en ren Cavling.

Holder øje med magthaverne

Med sine artikler om topchefen Claus Pedersen har Morten Svith ikke alene skrevet en god historie og været dagsorden-sættende i Østjylland. Han har også gjort sat fokus på et af journalistikkens kerneområder; nemlig at holde øje med magthaverne og sørge for, at der bliver sat en stopper for snyd og bedrag med borgernes penge - lød det i en af mange indstillinger til mindelegatet fra kolleger og chefer.

Morten Sviths afdækning af kritisable forhold er et forbilledligt, klassisk stykke graverarbejde, der har givet genlyd og skabt debat, og som har haft konsekvenser i form af en fratrædelsesaftale med Claus Pedersen, en større revisionsundersøgelse af afdelingens udbud og en politiundersøgelse.

Kommentarer