Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Den svære ytringsfrihed

Hør Mogens Blicher Bjerregaard og Joan Rask fortælle om pressefrihedens vilkår lige nu. I Europa - i Norden. Hør dem også fortælle om deres arbejde med bogen "Den svære ytringsfrihed".

Joan Rask og Mogens Blicher Bjerregaard

Pressefrihed i Europa

Mogens Blicher Bjerregård, præsident for European Federation of Journalists(EFJ) giver en overordnet status på pressefrihedens vilkår lige nu i Europa. Herunder alt fra præsidenter, der med deres tale underminerer journalisternes arbejdsvilkår. Over angreb på public service, mere overvågning samt ikke mindst kampen for at få løsladt journalister fra fængsler i Tyrkiet og Aserbajdsjan.

Mogens Blicher Bjerregård har overværet en af retssagerne i Istanbul og fortæller, hvordan det foregår og hvad der skal til for at kunne gøre en forskel.

En anden hovedopgave for EFJ er at påvirke europæisk lovgivning. Her fortæller Mogens Blicher Bjerregård, hvad EFJ gør for ophavsretten og journalisters arbejdsvilkår, når der fx kommer lovgivning om forretningshemmeligheder.

Har vi problemer med pressefrihed og ytringsfrihed i Norden? 

Det er der mange holdinger til! De fleste er dog enige om, at der er dilemmaer, der er svære at håndtere i dagligdagen. Nordisk Journalistcenter har bedt skribenter fra hele Norden give deres bud på, hvad der egentlig er på spil. Hvor er medierne i Norden mest udfordret og på hvilke områder? Mogens Blicher Bjerregård og Joan Rask præsenterer eksempler og dilemmaer fra bogen "Den svære ytringsfrihed". 

I pausen serverer Kreds 4 lidt til ganen

Mogens Blicher Bjerregaard: https://www.linkedin.com/in/mogensblicherbjerregaard/ 

Joan Rask: https://www.linkedin.com/in/joanrask/ 

Kommentarer