Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Den svære ytringsfrihed

Arrangementet er aflyst pga. for få tilmeldte.

Joan Rask og Mogens Blicher Bjerregaard

Hvornår

12. marts 2018 17:00-19:30

Hvor

Dansk Journalistforbund - Ny adresse: Åboulevarden 31, 8000 Aarhus C Vis på kort

Pris

Gratis for medlemmer af kreds 4

Type

Foredrag

Pressefrihed i Europa
Mogens Blicher Bjerregård, præsident for European Federation of Journalists (EFJ), giver en overordnet status på pressefrihedens vilkår lige nu i Europa. Herunder alt fra præsidenter, der med deres tale underminerer journalisternes arbejdsvilkår. Over angreb på public service, mere overvågning samt ikke mindst kampen for at få løsladt journalister fra fængsler i Tyrkiet og Aserbajdsjan. Et forhold, der har stået på i flere år. 

Mogens Blicher Bjerregård har overværet en af retssagerne i Istanbul. Han fortæller, hvordan det foregår og hvad der skal til for at kunne gøre en forskel.

Hvordan påvirker EFJ europæisk lovgivning?
En anden hovedopgave for EFJ er at påvirke europæisk lovgivning. Her fortæller Mogens Blicher Bjerregård, hvad EFJ gør for ophavsretten og journalisters arbejdsvilkår, når der fx kommer lovgivning om forretningshemmeligheder. Mogens Blicher Bjerregaard fortæller om arbejdet i europæiske institutioner.

Har vi problemer med pressefrihed og ytringsfrihed i Norden? 
Det er der mange holdinger til! De fleste er dog enige om, at der er dilemmaer, der er svære at håndtere i dagligdagen. Nordisk Journalistcenter har bedt skribenter fra hele Norden give deres bud på, hvad der egentlig er på spil. Hvor er medierne i Norden mest udfordret og på hvilke områder? 


Mogens Blicher Bjerregård og Joan Rask præsenterer eksempler og dilemmaer fra bogen "Den svære ytringsfrihed".