Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT: SuperLørdag 2019: "De personlige fortællinger"

Faglig lørdag med Henrik Qvortrup, Isabella de Vera Hindkjær, Jonas Langvad Nilsson og Lærke Posselt.

SuperLørdag

Billeder godkendt / tilsendt af oplægsholderne

Hvornår

23. november 2019 09:30-21:00

Hvor

Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C.

Pris

100 kr. (no show-fee)

Type

Faglig lørdag

Dansk Journalistforbunds Kreds 4 inviterer til SuperLørdag 2019.

Fire spændende oplægsholdere fra mediebranchen lægger vejen forbi Godsbanen i Aarhus lørdag 23. november.

Vi kalder arrangementet for SuperLørdag, fordi vi med garanti allesammen får en super-duper lørdag med masser af fagligt og ikke mindst socialt indhold.

Vi mødes kl. 9.30 til kaffe og croissanter, og så slutter vi af med en lækker tapas og lidt vådt til ganen ud på aftenen.

Temaet er "De personlige fortællinger", og med det udgangspunkt vil oplægsholderne Lærke Posselt, Isabella Alonso de Vera Hindkjær, Jonas Langvad Nilsson og Henrik Qvortrup fortælle om deres erfaringer med, hvordan man kommer helt tæt på et andet menneske og holder den professionelle distance, der er nødvendig for at kunne skildre vedkommende.

Der er plads til 100 deltagere, og vi har valgt at have et no show-fee på 100 kr. Det vil sige, at man får sine penge tilbage, når man deltager. Ellers er de tabt.

Lærke Posselt:
Fotojournalist. Løser opgaver for et bredt udsnit af både danske og udenlandske medier. Herunder Politiken, The New York Times, Stern, Le Monde.

Arbejder sideløbende på egne projekter og har udstillet i Øksnehallen, Fotografisk Center, på J.F. Willumsens Museum, Kvindemuseet og Holstebro Kunstmuseum.

Lærke Posselt er medlem af det internationale fotobureau Agence VU og har modtaget en række store priser som bl.a. World Press Photo (2012), Pictures of the Year International (2012) og Kronprinsparrets Stjernedryspris (2014).

Isabella Alonso de Vera Hindkjær:
Journalist. Har lavet portrætter, singler og featureartikler for bl.a. Zetland, Jyllands-Posten, Politiken, Ud&Se, Femina og Vice. Sidstnævnte som ledende redaktør og senere chefredaktør i en alder af 26 år.

For Zetland lavede hun bl.a. singlen ”Den stuerene” som et politisk portræt af Dansk Folkeparti og formand Kristian Thulesen-Dahl samt "En alternativ begyndelse" som en politisk skabelsesberetning om partiet Alternativet og dets stifter Uffe Elbæk.

Fra august 2019 arbejder hun som selvstændig journalist og konsulent.

Jonas Langvad Nilsson:
Journalist. Har gennem de seneste 13 år skrevet portrætter af en lang række danskere - kendte som ukendte.

Han har skrevet bøgerne ’Amerikanske portrætter’, ’Skurk’ om skuespilleren Torben Jensen (ham den uhyggelige fra 'Flamberede hjerter', 'Guldregn' og 'Taxa') og 'Jussi' om thrillerforfatteren Jussi Adler-Olsen.

Jonas Langvad Nilssons interesse for fortællende journalistik blev vakt under et udvekslingsophold på University of Tennessee i Knoxville, hvor han i faget 'Journalism as Literature' blev introduceret for de bedste amerikanske journalister og deres arbejdsmetoder. Det er journalister, som skriver for magasiner som The New Yorker, Esquire, Vanity Fair og som arbejder med lange deadlines, som er urealistiske i forhold til en dansk medievirkelighed. På The New Yorker er det f.eks. ikke ualmindeligt at bruge seks måneder på et portræt.

I Danmark er vilkårene anderledes, men Jonas Langvad Nilsson mener, at metoderne - som henter inspiration fra filmens og litteraturens verden - med fordel kan bruges, selv om man kun har en dag eller mindre til at skrive et portræt.

Se eksempler på Jonas' arbejde her (Mads Holger) og her (Prins Nikolai).

Henrik Qvortrup:
Journalist og vel én af landets mest kendte men også mest omstridte af slagsen.

Gennem hele sin karriere har han beskæftiget sig med dansk politik. Dels som spindoktor - dels som journalist på Berlingske, Jyllands-Posten, Ekstra Bladet, BT og TV2. Cv’et indeholder også en længere periode som chefredaktør på Se & Hør, og det var i dén egenskab, at han senere blev dømt for hacking.

I dag er Qvortrup tilknyttet Ekstra Bladet, han er vært på TV3 og Radio24Syv, udgiver podcasten "BorgenUnplugged", og han har skrevet flere bøger - senest den anmelderroste "For enhver pris" om Lars Løkke Rasmussens tid som statsminister.