Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT. Mød journalisterne bag bogen om terroristen fra Nørrebro

Hvordan kommer man i gang med at skrive en bog, og hvordan finder man tid til det ved siden af et fuldtidsjob som journalist?

Terroristen fra Nørrebro

Hvornår

25. april 2019 17:30-20:00

Hvor

Åboulevarden 31, 2. sal, 8000 Aarhus

Pris

Gratis

Type

Fyraftensmøde

Hvordan bærer man sig overhovedet ad med at finde kilder i et miljø, hvor folk ikke ligefrem har for vane at være åbenmundede og imødekommende?

Alt det og meget mere kan du blive klogere på, når to af de tre unge, kvindelige journalister bag bogen ”Terroristen fra Nørrebro” besøger Kreds 4 på Åboulevarden torsdag 25. april fra kl. 17.30.

Louise Dalsgaard og Mette Mayli Albæk - hhv. kriminalreporter og retsanalytiker hos DR - har sammen med Natascha Rée Mikkelsen brugt to år ved siden af jobbet på at indsamle materiale og skrive den 272 sider lange bog om Omar el-Hussein, der udkom på Politikens forlag 11. februar.

De har ikke færre end 130 kilder med i bogen, hvoraf 110 er anonyme. Med hjælp fra dem blotlægger journalisterne 22-årige Omar el-Husseins bevægelser og beskriver, hvordan han blev radikaliseret og fik indsmuglet propaganda fra al-Qaeda og Islamisk Stat, mens han sad fængslet.

Det er historien om, hvordan en ung mand blev indfanget af en kriminel løbebane, der mundede ud i voldsdomme, fængselsophold og til sidst terroranslagene mod kulturhuset Krudttønden og den jødiske synagoge, hvor to civile mistede livet og fem betjente blev såret, hvorefter el-Hussein efter 13 timers menneskejagt endte sine dage på et københavnsk fortov - gennemhullet af 29 skud fra politiets aktionsstyrke.

- Omar har formentlig været den dyreste enkeltperson for det danske samfund nogensinde. Der er lavet terrorpakker til milliarder af kroner, vi har soldater i gaderne, lovgivning er ændret på flere områder. Derfor skulle den historie fortælles, siger Louise Dalsgaard.

- Jeg taler helt sikkert på alles vegne, når jeg siger, det har været de hårdeste to år af vores liv, og det er lykkedes, fordi vi var tre om det. Havde man været alene med sådan en opgave efter arbejde, hvor man har myndighederne og folk i bandemiljøet som sine kilder, havde man knækket nakken på det.

Bogen vil på dagen kunne købes til en fordelagtig pris, og Kreds 4 sørger som altid for mad og drikke.

Sidste tilmelding er torsdag 25. april kl. 12.