Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT. Magtmisbrug, vennetjenester og uærligt trav

Bolighajer, byggefirmaer og rockere frygtede i forvejen Morten Sviths skarpe pen. Det gør korrupte, kommunale embedsmænd nu også.

Morten Svith

Hvornår

14. december 2017 17:30-19:30

Hvor

DJ's lokaler, Åboulevarden 31 2., 8000 Aahus C Vis på kort

Pris

Gratis for medlemmer

Type

Foredrag

Den travle, grundige og omhyggelige journalist og tillidsmand på Stiften i Aarhus har gennem den lange artikelserie 'Chefen' blotlagt vennetjenester, magtmisbrug og uærligt trav omkring udbud og indkøb i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune. 

Han har allerede modtaget Stiftens eget Erik Schmidts Mindelegat for sine afsløringer. Og i krogene hviskes der om, at arbejdet er til en ren Cavling.

Holder øje med magthaverne

Med sine artikler om topchefen Claus Pedersen har Morten Svith ikke alene skrevet en god historie og været dagsorden-sættende i Østjylland. Han har også gjort det, som journalistikken skal - når den er bedst - nemlig holde øje med magthaverne og sørge for, at der bliver sat en stopper for snyd og bedrag med borgernes penge - lød det i en af mange indstillinger til mindelegatet fra kolleger og chefer.

Morten Sviths afdækning af kritisable forhold er et forbilledligt, klassisk stykke graverarbejde, der har givet genlyd og skabt debat, og som har haft konsekvenser i form af en fratrædelsesaftale med Claus Pedersen, en større revisionsundersøgelse af afdelingens udbud og en politiundersøgelse.

DJ Kreds 4 er stolte over sammen med Århus Journalistforening at kunne præsentere Morten Svith. Kom og hør ham fortælle om sine gedigne afsløringer i Journalistforbundets nye lokaler på Åboulevarden 31 torsdag den 14. december kl. 17.30-19.30. Kredsen serverer lidt mundgodt i pausen.