Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT: Kom tæt på Amerikas skyggesider

Journalist og forfatter Sara Maria Glanowski gæster Kreds 4 17. februar.

Sara Maria Glanowski

Sara Maria Glanowski

Hvornår

17. februar 2020 18:30-20:30

Hvor

Åboulevarden 31, 2. sal, 8000 Aarhus

Pris

Gratis

Type

Fyraftensmøde

De femstjernede anmeldelser er regnet ned over journalist Sara Maria Glanowskis aktuelle bog 'Skyggebokser', der tegner et dokumentarisk portræt af USA i kamp og forandring fortalt gennem skæbner og miljøer, som det har krævet flere år at komme tæt på.

I bogen følger vi den femdobbelte verdensmester i boksning og hendes klan af kvinder, der kæmper for at slå igennem i den mest maskuline sportsgren, der findes.

Vi er i hælene på den  mand, der hver dag går ud med sit videokamera for at overvåge byens betjente og agere vagtværn mod politivold i New Yorks fattigste og farligste kvarterer.

Og så kommer vi helt ind under huden på en tidligere  leder i Amerikas ultravoldelige og racistiske White Power-bevægelse.

Sara Maria Glanowski, der bor i New York og arbejder for både danske og amerikanske medier, tager os med ind i arbejdet bag bogen og fortæller, hvordan hun har fået adgang til lukkede miljøer og levet tæt med sine karakterer igennem flere år.

Sara Maria har fået flotte anmelder-roser fra flere sider. Fagbladet Journalisten har udråbt bogen til "et stjerneeksempel på, hvad journalistik kan være, når journalisten er tilpas stædig, og tiden ikke er en forhindring."