Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT. Fyraftensmøde: Journalist Nanna Muus om at freelance fra Mellemøsten

Journalist Nanna Muus Steffensen, 32, besøger Kreds 4 denne onsdag aften, hvor hun vil fortælle, hvordan hun har skabt sig en karriere som freelancer i Mellemøsten med udgangspunkt fra Istanbul i Tyrkiet.

Foto: Kasper Palsnov

Hvornår

13. marts 2019 17:30-20:00

Hvor

Åboulevarden 31, 2. sal, 8000 Aarhus

Pris

Gratis

Type

Fyraftensmøde

Nanna er uddannet fra journalisthøjskolen i oktober 2012 med et ophold på universitetet i Beirut undervejs. Hun vidste allerede dengang, at hun ville dække Mellemøsten, og det er som bekendt svært at gøre det hjemme fra Danmark.

Derfor købte hun kort efter eksamen en enkeltbillet til Istanbul, hvor hun har boet siden.

- Det var emnet, der drev mig. Det har altid interesseret mig, hvad der foregår i den del af verden. Jeg kom herned, og troede, det ville holde i seks måneder. Så gik der et år og et år mere. Nu har jeg været her i seks, siger Nanna Muus Steffensen.

Hun valgte at have base i Tyrkiet, hvor der på det tidpunkt kun var én anden dansk korrespondent. Mange medier havde deres korrespondenter i Beirut eller Cairo, som ville gøre arbejdet som freelancer sværere.

- Jeg følte, der var plads til mig i Istanbul, og strategien viste sig at være god. Pludselig blev Tyrkiet med Erdogan i spidsen et varmt emne i medierne. Demonstrationerne, der begyndte i Gezi-parken på Taksimpladsen i maj 2013, blev begyndelsen på en stor bølge af interesse for landet. Siden da har jeg haft masser af arbejde, siger hun.

Nanna vil bl.a. fortælle om alt det praktiske med at etablere et netværk i udlandet, om at prøve at lære sproget, finde kilder, arbejde med tolk og i det hele taget om at finde sig til rette et fremmed sted, når man er en 32-årig kvinde fra en landsby på Fyn.

Nanna Muus Steffensen arbejder for alt fra Danmarks Radio til Politiken, Weekendavisen, TV2 News, Kristeligt Dagblad og Information. Oftest med fokus på nære historier om de håndgribelige konsekvenser, der følger af politik, magtspil, krig og katastrofer.

Hun har foruden Tyrkiet og kupforsøget på præsident Erdogan dækket terrorangreb, flygtninge, krigen i Syrien og forholdene i Irak, Afghanistan, Libanon, Iran, Syrien, Grækenland og på Balkan.

Kreds 4 sørger for en sandwich og noget at drikke.

Billedet øverst er taget af Kasper Palsnov.