Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Turen går til Oslo – hvordan står det til med journalistikken i vores naboland?

Har du lyst til at tage med til smukke Norge med en flok søde og snakkesagelige syddanske journalister? Så skal du med på Kreds 3’s årlige studietur – denne gang til Oslo – hjemsted for Nobel Peace Center, Skam, Skriget, Holmenkollen og priser så høje som landets smukke fjelde.

Mediebesøg

Torben Glyum Kredsens studieture plejer at være fornøjelige og give indblik. Sidste år var det Holland, der tog godt i mod DJ Kreds 3, i år er det Oslo, der skal begejstre.

Kredsens rejsearrangører, Dorte Brandsen, der til dagligt er journalist på Fredericia Dagblad, og Anette Johnsen, journalist på DR Syd, har i år vendt blikket mod nord for at finde et godt rejsemål for kredsens årlige studietur. Derfor går turen til Oslo. Se nedenfor, hvilke spændende planer duoen har lagt, og se nederst, hvordan du melder dig til.

Turen finder sted fra den 20. til den 23. september 2018

Torsdag morgen: Afgang mod Norge. Vi samler op undervejs. Vi kører med bus, hvor der er indlagt en smule underholdning af Anette og Dorte, og sejler fra Hirtshals, inden turen fortsætter med bussen videre til Oslo.

Fredag Dagen byder på spændende fagligt indhold. 

Først besøger vi Nettavisen, hvor redaktør Gunnar Stavrum, der er en norsk medieprofil, fortæller om deres indsats på de sociale medier. Vi er med på dagens redaktionsmøde og mødes med Gunnar Stavrum derefter. 

Derefter besøger vi NRK, der sætter et program sammen, så vi både kan få styr på, hvad det er, NRK lykkes med, når det gælder kampen om de unge og høste deres erfaringer med at droppe FM til fordel for DAB, som Danmark nu vil gøre efter. I Norge har der været en del kritik. 

Om eftermiddagen besøger vi Resett, der er en omdiskuteret, alternativ, højreorienteret nyhedskanal. Den er kommet godt fra start med pengestærke folk i ryggen og en mediestærk redaktør. 

https://no.m.wikipedia.org/wiki/Resett

Lørdag formiddag skal vi ud af byen for at besøge lokalavisen Fredriksstad Blad, som er en del af den norske mediegruppe Edda Media, der er ejet af Mecon Group. Avisen skulle ifølge forlydender have haft held med at tjene penge på Fredrikstad Blad.

Derudover er der selvfølgelig tid til at snuse rundt i spændende Oslo, mødes med kollegerne til fællesmiddag (måske får vi et glimt af Harry Hole) og masser af hygge og godt selskab i bussen og på færgen.

Søndag: Bemærk, vi er først hjemme igen i Aabenraa søndag aften ved 23-tiden.

Vil du med? Så send en mail til Anette Johnsen på ate@dr.dk og meld dig til med navn, adresse, telefonnummer, job og arbejdsplads, og indbetal 1800 kroner, hvis du er med på at sove i dobbeltværelse eller 2700 kroner for et enkeltværelse. Pengene indbetales på kredsens konto: reg.nr. 5353, Kontonummer 0301967. Skriv dit navn i meddelelsesfeltet.

Du er først tilmeldt og sikret plads på turen, når du har betalt for den. SIDSTE FRIST ER 4. juli.

Ret til ændringer forbeholdes.

Har du yderligere spørgsmål kan du kontakte rejsearrangørerne:

Anette Johnsen: 22 32 07 63ate@dr.dk

Dorte Brandsen: 26 19 52 22dobr@frdb.dk

Norge

Foto: Marianne Quorp Kjærgaard Oslo set fra ovnen.

Kommentarer

Jens jørgen Larsen

fre, 06/01/2018 - 09:51

Dobbeltværelse med Ove Kirketerp (Kirk)