Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Mød drabschefen der skiftede kurs

Tidligere drabschef ved Syd- og Sønderjyllands politi, Bent Thuesen, fortæller om sit tidligere job. Blandt andet med udgangspunkt i drabet på Kirsten Bay Andersen i Haderslev. En af de sager, der gjorde størst indtryk på Thuesen.

Drabschef Thuesen

youtube.com

Efter ni år som drabschef ved Syd- og Sønderjyllands Politi valgte Bent Thuesen den 1 oktober at skifte kurs. Efter 39 år ved politiet forlod vicepolitiinspektøren sit job for at blive kommunal chef i Tønder. Nu er titlen myndighedschef i Pleje & Omsorg i Tønder Kommune.

Bent Thuesen er født og opvokset i Rødekro. Han blev udlært elektriker, inden han søgte til politiet, hvor han var færdig på politiskolen i København i 1981. Herefter var han i Kolding, indtil han kom til politiet i Esbjerg. Her var han i forskellige afdelinger, blandt andet som leder i Ribe og Varde.

Efter politireformen var han tilbage i Esbjerg, hvor han efter kort til i afdelingen for økonomisk kriminalitet fik tilbudt stilling som drabschef i 2008. Det bedste job hos politiet, kalder Bent Thuesen sit gamle job som drabschef. Men også et meget belastende job, som Bent Thuesen ikke længere følte, han kunne holde til.

Hør om arbejdet som drabschef med udgangspunkt i drabet på Kirsten Bay Andersen i Haderslev. En af de sager, der har gjort stort indtryk på Bent Thuesen. Og hør om det opsigtsvækkende jobskifte, når Bent Thuesen besøger Aabenraa Journalistklub og Kreds 3 til en aften med referatforbud – for at få størst muligt udbytte for os alle.

Det foregår mandag den 5. februar kokken 19 på DR Syd, HP Hanssensgade 9 i Aabenraa. Alle Kreds 3 medlemmer er velkomne. Man behøver ikke at melde sig til, men møder blot op. 

Kommentarer

Jan Sternkopf

tor, 01/04/2018 - 12:13

jeg melder til, tak

Henrik Reintoft

ons, 01/17/2018 - 10:33

Når I nu hugger et foto uden at spørge, kunne i det mindste skrive, hvem der har taget fotoet eller der her tilfælde en video.

Hans Lausten

tor, 02/01/2018 - 18:42

Ville det være ok at tage min hustru med?