Året der gik - i tekst og billeder
2017 var endnu et forrygende år for Kreds 3, men undervejs havde vi alle, bestyrelse og medlemmer, så travlt, at vi knapt nok opdagede, at det var forrygende. Så hermed et lille tilbageblik.
Traditionen tro, lagde DJ Kreds 3 ud med at fejre det nye år med en nytårskur, eller en "Bodilfest", som kuren også kaldes. Det yndige navn fik kuren, da den opstod efter, at stormen Bodil i 2013 havde nedlagt kredsens julefrokost.
Nytårskuren 2017 fandt sted på Restaurant Den Gyldne Hane i Kolding. 65 kolleger fra alle kredsens hjørner deltog. Den blev arrangeret i samarbejde med Medieklubben Kolding, der som tidligere år, stod for en quiz. Undertegnede var på vinderholdet, husker dog ikke lige præmien, men selskabet var unikt.
Sidst i februar inviterede kredsen til sin årlige generalforsamling, som blev afholdt på et helt nyt sted i Kolding. Kredsen fik selskab af DJ-formand Lars Werge og Journalistens udsendte. Knapt 30 medlemmer fandt vej på en af årets få snevejrsdage. Der var ikke det store drama, men det blev til lidt udskiftning i bestyrelsen, da Sven Rørbæk Madsen takkede af efter årtier i bestyrelsen. Han blev afløst af fotograf Kim Kimholm fra de vestlige egne.
Kredsen indledte årets første forårsmåned med en tur i teateret for at se forestillingen "Nationen", om Ekstra Bladets svar på en god gammeldags overløbsventil, hvor der er plads til sure opstød i et væk.
Efter forestillingen fik deltagerne mulighed for at drøfte stykket med Ekstrabladet chefredaktør Poul Madsen og daværende teaterchef, Lasse Bo Handberg. Det trak over 50 medlemmer i biografen.
Ugen efter var der hemmelighedskræmmerier i kælderen i Mediehuset Haderslev. Freja Wenborg kom og fortalte om digitalt selvforsvar. Et arrangement der blev til i samarbejde med DJ. Pludselig gav kryptering mening, og de fleste deltagere gik opløftede og eftertænksomme hjem. App'en Signal, der kan kryptere beskeder og samtaler, har siden fået fast plads på mange sydjyske mobiler.
Foråret bød også på delegeretmøde. DJ Kreds 3 var repræsenteret i skikkelse af Helge Andreassen og trofaste Ulla Arbjørn.
Men der var flere Kreds 3'ere med. Blandt andre Henrik Rath Paulsen, der deltog som repræsentant for Distriktsbladsgruppen, hvor han er formand. Karsten Himmelstrup, Sven Rørbæk Madsen deltog for kommunikationsgruppen, Kim Kiholm for fotograferne, og Connie Bøgwad Schmidt, der deltog som repræsentant for JydskeVestkystens Redaktionelle Medarbejderforening JVRM, men alle havde nu hjertet ved Kreds 3.
Ikke mindst, da Helge gik på talerstolen og fastslog, at kredsene eksistens naturligvis ikke er til diskussion. Unge københavnere i hovedebestyrelsen havde ellers foreslået, at det skulle være frivilligt, om man ville være medlem af en geografisk kreds.
Forslaget blev heldigvis nedstemt.
I april inviterede Kulturstyrelsen og DMJX de lokale medier og Kreds 3 til en debat om lokale mediers betydning. Det foregik i Mediehuset Aabenraa. Der var udarbejdet en rapport om lokale mediers trange kår. Den gjorde dog ikke det store indtryk i Syd- og Sønderjylland. Det var som havde de glemt at spørge ude i virkeligheden.
Til gengæld havde den nye mand i bestyrelsen, Kim Kiholm fingeren på pulsen. Få uger efter sit valg arrangerede han en udflugt for kredsens medlemmer til Ribe Kunstmuseum, der havde en udstilling om Jacob A. Riis, Danmarks sociale fotograf.