Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT. Tag med Kreds 3 til Blåvand og se Tirpitz museet

Tirpitz Museet ved Blåvand har været noget af et tilløbsstykke siden åbningen. Nu kan du besøge det sammen med kolleger fra Kreds 3 og få en guidet tur, garneret med et "lynkursus" i af finde havets guld: rav. Det hele rundes af med en frokost.

Blåvands fyr

Hvornår

14. oktober 2017 10:00-15:00

Hvor

Tirpitz Museet, Tirpitzvej 1, 6857 Blåvand Vis på kort

Pris

gratis

Type

socialt

Lørdag den 14. oktober klokken 10.00 er der mulighed for at komme på et museum, som siden åbningen har været et sandt tilløbsstykke. Vi mødes klokken 10.00 på adressen Tirpitzvej 1 6857 Blåvand. Da adressen er ny, er den ikke på nogen GPS'er endnu, men den ligger lige ud til Tane Hedevej, som er vejen mellem Ho og Blåvand.

Efter det guidede museumsbesøg fra 10.00 til 11.00, er der oplevelser på egen hånd indtil klokken 13.00, hvor vi spiser frokost på selve museet. Skulle vejret arte sig fra den pæne side, vil der være mulighed for at se Danmarks vestligste punkt, Blåvands Huk. Og er der selv den mindste chance for rav, giver turarrangør og gammel Blåvand dreng Jens Jessen, gerne et kursus i kunsten at finde det!

Tysk beton krydset med verdensarkitektur

Bygningen af de to kanonfæstninger, kaldet Tirpitz, blev påbegyndt i 1944, men de nåede ikke at blive færdige inden den tyske kapitulation i maj 1945. Fæstningerne blev bygget som en del af Hitler' Atlantvold, og skulle bevogte vestkysten og i særdeleshed Esbjerg Havn. To pansrede 30 centimeter kanontårne skulle efter planen have været monteret på hver af de to fæstninger. Kanonerne vejede hver 111 tons, og kunne affyre granater på små 500 kilogram helt ud på en afstand af 55 kilometer.

I dag er den ene af de to Tirpitz stillinger blevet til et helt unikt museum, og det er blevet til i samarbejde med den danske og internationalt anerkendte arkitekt Bjarne Ingels. Museet har tre permanente udstillinger: Den skjulte vestkyst, En hær af beton og Havets guld.

Læs mere om "En hær af beton"

Udstillingen, En hær af beton, handler om de menneskelige fortællinger omkring opbygningen af Hitlers Atlantvold. I et landskab fyldt med bunkere og andre fæstninger med information om Anden Verdenskrig vil den besøgende blive præsenteret for en række personlige historier og opleve spændingsfeltet mellem lys og mørke, det gode og det onde samt kærlighed og frygt.

Læs mere om "Den skjulte vestkyst"

Udstillingen, Den skjulte vestkyst, er den ultimative måde at gå på opdagelse i Vestjyllands historie.
Man kan give sig selv en rolig oplevelse i dagslys med mulighed for at undersøge den lokale historie gennem små, overraskende dioramaer, eller man kan prøve den mørklagte sejlads og komme ud på en betagende tidsrejse.

Læs mere om "Havets guld"

En imponerende, mystisk skov danner rammer for udstillingen Havets guld, der vil efterlade de besøgende ramt af sand ravfeber. Man kan høre om myterne omkring tilblivelsen af de mange forskellige stykker rav og se de fantastiske smykker.