Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT. Invitation til JV-praktikanternes tur

JydskeVestkystens praktikanter tager på sin årlige studietur. Den er åben for andre praktikanter i DJ Kreds 3's område. I skal blot melde jer til senest den 30. april 2017.

Hvornår

22. maj 2017 00:00
27. maj 2017 00:00

Hvor

Kiev, Ukraine

Pris

7000

Type

studietur

Vi skal besøge den ukrainske journalist Kateryna Nekrecha, som er politisk journalist. Hun vil fortælle om, hvordan det er at være journalist i et land, hvor mange af medierne er ejet af oligarker, og hvor der er udpræget korruption. Hun arbejder for Radio Free Europe/Radio Liberty.

Kateyna Nekrecha har lovet at sætte os i forbindelse med en ekspert i ukrainsk politik, som kan fortælle os om den aktuelle politiske situation i Ukraine, og hvordan den har udviklet sig i løbet af de seneste tumultariske år. 

Derudover skal vi besøge den danske ambassade, hvor en medarbejder vil fortælle om arbejdet med diplomatiet. Ambassadøren vil fortælle om, hvordan det er at arbejde i et land med så fragmenteret et mediebillede og en politisk kultur, som mange vil kalde polariseret.

Vi skal også besøge mediet Hromadske. Mediet arbejder målrettet med at fænge unge mennesker i Ukraine. De benytter sig af samme tilstræbte objektivitet, som vi kender fra Danmark. Hromadske ser sig selv som en NGO-TV-kanal, der er uafhængig af alle interesser.

Til sidst skal vi på en guidet tur til Tjernobyl, der mest af alt minder om en spøgelsesby i dag. Her vil en guide fortælle om katastrofen i 1986, der forvandlede området og fik alvorlige konsekvenser for tusindvis af indbyggerne.

 

Budget:

Transportudgifter

Fly, tog tur/retur fra Esbjerg til Kastrup, transport til og fra Borispol Lufthavn.

2500 kroner

Overnatning

Vi skal sove på Hotel Premier Rus

1200 kroner

Forplejning

Vi forventer at spise for omkring 400 kroner om dagen i de seks dage, vi er afsted.

Ca. 2400 kroner

Kulturelle seværdigheder/diverse entréudgifter

200 kroner

Endagstur til Tjernobyl

Ca. 700 kroner

I alt per person

7000 kroner.

Hvis du har yderligere spørgsmål, så kan du kontakte Julia Friis Jørgensen på JydkseVestkysten på mail: jufrj@jv.dk