Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT. Digitalt selvforsvar i Haderslev

I dag kan alt, hvad vi foretager os på computere og smartphones, overvåges og registreres. Alligevel ved de færreste, hvordan man beskytte sig selv, sine kilder og sit materiale. Dansk Journalistforbund tilbyder i samarbejde med DJ Kreds 3 et kursus, hvor du på to timer lærer alt det grundlæggende om at beskytte dine oplysninger og dine kilder.

Freja Wendenborg

Hvornår

07. marts 2017 17:00-19:30

Hvor

Mediehuset Haderslev Vis på kort

Pris

gratis

Type

værktøj

Kurset i Haderslev er et to timers fyraftenskursus målrettet DJ’s medlemmer. Det giver dig en grundlæggende forståelse af digital sikkerhedsbevidsthed og målrettet rådgivning om enkle, gratis værktøjer.

Du får undervisningsbogen ”Cryptoguide for Journalister, håndbog i digitalt selvforsvar”. Og du får en masse viden om, hvor du kan søge yderligere information, hvis du har brug for mere avancerede værktøjer.

Kurset er relevant for alle, der ønsker at kunne beskytte deres ret til fortrolig kommunikation, uanset om de arbejder på en lokalredaktion, på Christiansborg, med reportager i udlandet, som kommunikatører, freelancere eller fastansatte.

Kurset består af to dele:

Del 1. Digital sikkerhedsbevidsthed i hverdagen

Freja Wedenborg er journalist og forfatter til bogen Cryptoguide for journalister. I kursets første time gennemgår hun, hvordan digital sikkerhedsbevidsthed kan implementeres i hverdagen som journalist eller kommunikatør. Deltagerne lærer at bruge enkle, kryptografiske værktøjer og at kunne identificere relevante trusler og forsvar i deres arbejde.

Del 2. Hvilke værktøjer skal jeg bruge

Forskellige situationer kræver forskellige værktøjer. Måske skal du kunne maile krypteret med en kilde. Måske skal du rejse over landegrænser med fotokort eller harddiske med følsomt materiale. Eller måske skal du beskytte din computer mod hackere, konkurrerende virksomheder eller myndigheder. I kursets anden time hjælper datajournalist Aslak Ransby deltagerne med at installere relevante kryptografiske værktøjer på deres telefoner og bærbare computere.

I kommer derfor kun til at gennemgå nogle enkelte øvelser på jeres smartphones. Det er en god idé at sørge for, at telefonerne er opdaterede med det nyeste styresystem. Til sidst er der tid til rådgivning med afsæt i jeres konkrete arbejdssituation.

Kreds 3 sørger for let forplejning, så ingen går sukker-kolde. 

Video: Derfor skal vi beskytte os

Få inspiration inden kurset og se Freja Wedenborgs tre vigtigste råd her og få flere på fyraftenskurset i Haderslev.