Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Tillidsfolkene på Sjællandske Medier hædret med Kreds 2 Prisen

Tillidsfolkene på Sjællandske Medier modtog i år kredsens anerkendelse af deres arbejde for kollegerne i form af Kreds 2 Prisen.

Kreds 2 Pris til Sjællandske Medier

henrik lund

Tekst af May-Brit Bülow / Foto af Henrik Lund

Sammenhold, samarbejde og solidaritet.

Det kunne have været ordene sagt til kollegerne på et polsk skibsværft i 1980. 
Men disse ord blev nævnt i forbindelse med hædringen af den samlede gruppe af tillidsfolk på Sjællandske Medier, da de fik Kreds 2 Prisen for deres daglige faglige arbejde, og eksemplariske samarbejde på tværs af redaktioner.
Prisuddelingen fandt sted midt i ”smatten” fra Roskilde Festival. Kredsens 2023-generalforsamling blev nemlig holdt i Roskilde på rockmuseet Ragnaroks udstilling om festivalen.

- De modtager årets Kreds 2-pris for deres utrættelige arbejde for deres kolleger og for et eksemplarisk samarbejde og sammenhold, lød det blandt andet i indstillingen fra kreds-bestyrelsen.

- Særligt bemærkelsesværdigt er det faglige sammenhold internt i gruppen af tillidsrepræsentanter. Det er i sig selv en hædersbevisning værd, og tilmed gør de tillidsarbejdet uden at det kompenseres på nogen vis.
Tillidsfolkene står i første række og trækker et tungt læs for kollegerne, når spare- og fyringsrunder bliver gennemført på arbejdspladserne i kredsen, sagde kredsforkvinde Dorte Kildegaard i sin motiveringstale, og for den indsats skal de have et stort skulderklap, lød det videre i indstillingen.

Til at modtage prisen var fem af de ni prismodtagere mødt frem. To var optaget andetsteds fredag aften af deres faglige engagement – nemlig i pågående overenskomstforhandlinger.

De fremmødte prismodtagere (Nina Lise, Ann-Sofie Guldbæk Rasmussen, Charlotte Koefoed, Ann-Sophie Meyer og Rikke Bondesen) stillede velvilligt op til interview af bestyrelsesmedlem Per Gade foran generalforsamlingen.

Vi måtte ringe efter en voksen

Tillidsmandsgruppen på Sjællandske består ikke af ”gamle garvede TR-folk”. 
Nina Lise fortalte således om, hvordan hun og hendes med-tillidsvalgte pludselig stod i en ny situation, da den tidligere fællestillidsmand i Sjællandske Medier, Jesper Danscher, pludselig døde i sommeren 2021.

- Vi tænkte bare, hvad gør vi nu? - for Jesper havde, da han overtog efter sin forgænger, godt nok indført, at vi arbejdede lidt mere kollektivt i TR-gruppen, men det var Jesper, der vidste ALT. 
Så vi ringede til DJ, og de sendte en voksen. Vi fik råd og vejledning. Og så var det eneste, vi kunne gøre at træde sammen, og det gjorde vi, fortalte Nina Lise, der er tidligere fællestillidsrepræsentant, og nu stedfortrædende TR, på Sjællandske.

Og samarbejdet og den tætte kontakt tillidsfolkene imellem fremhæver de gang på gang, når de skal fortælle om deres TR-arbejde, der foregår på tværs af hele Sjælland, hvor Sjællandske Medier har redaktioner.

- Vi fastsatte – og har stadig – en tid i kalenderen en gang om ugen, hvor vi mødes online. Her vender vi tendenser og personsager i et meget fortroligt rum. Det gør, at vi ved, vi har hinanden i ryggen, selv om vi sidder i hvert vores område, sagde Nina Lise

Og tillidsfolkene håber, at det at de arbejder som en gruppe og løfter i flok vil gøre det lidt nemmere i fremtiden at engagere andre i det faglige arbejde, fordi man som TR på Sjællandske Medier ikke forventes at gøre det hele alene.

Se hvad Dansk Journalistforbund gør for tillidsrepræsentanterne

Grædende kolleger og sammenhold

Tillidsfolkene skulle stå deres prøve ved den seneste runde af afskedigelser i koncernen, der tog sin begyndelse 1.9.2022. Nogle i gruppen var nye og uprøvede som tillidsfolk, men stod der for deres kolleger.

- Noget med lovgivning kunne vi svare på eller finde ud af, og ellers måtte man bare håndtere, hvad man gør med en grædende kollega. Men vi samlede også kollegerne. Og vi samlede deres frustrationer, som vi så kunne bære videre til ledelsen, fortalte Ann-Sofie Guldbæk Rasmussen, der til daglig sidder i fællesredaktionen i Ringsted.

Prismodtagerne fremhæver sig selv som en gruppe igen og igen, og på spørgsmålet, hvad de har lært af den seneste runde (afskedigelserne, der blev varslet 1.9, red.) er svaret:

- Vi kan ikke undvære hinanden og vi er stærke sammen.

Charlotte Koefoed, Kalundborg, der sad som helt nyvalgt i efteråret supplerede: 
- Jeg nåede ikke engang at være på TR-kursus, inden (fyrings)runden kom. Men jeg fik følelsen af ikke at være alene som TR, og det ikke er så farligt. Det tror jeg godt kan inspirere andre.

Se 10 gode grunde til at blive tillidsrepræsentant

VINDERNE BLEV ...

Gruppen af tillidsfolk består af fem tillidsrepræsentanter og fire stedfortrædere:

  • Kaper Ellesøe, fællestillidsrepræsentant
  • Ann-Sofie Guldbæk Rasmussen, stedfortrædende TR
  • Nina Lise, TR
  • Robert Andersen, TR / stedforstrædende TR
  • Rikke Bondesen, stedfortrædende TR
  • Charlotte Koefoed, TR
  • Palle Mogensen, stedfortrædende TR
  • Ann-Sophie Meyer, TR
  • Jesper Sabroe, stedfortrædende TR
  • Jesper Kappel, TR
Nina Lise,TR Sjællandske Medier

henrik lund

Kreds 2 Pris Sjællandske Medier

henrik lund

Kommentarer