Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Se fotos fra Generalforsamling '23

I år holdt Kreds 2 generalforsamlingen på eventscenen i rockmuseet Ragnarock, og TR på Sjællandske Medier blev hædret med pris.

Bestyrelsen i Kreds 2

henrik lund

Tekst af Line Frederiksen / Foto af Henrik Lund

At besøge ”Ragnarock – museet for rock, pop og ungdomskultur” i Roskilde er at lære gennem oplevelser og minder. Minder som skal deles og bidrage til at sige noget i fællesskabet. Lidt på samme måde som vores arbejde i mediebranchen. Derfor var Ragnarock også den perfekte ramme til Kreds 2’s generalforsamling 2023 – lige midt i særudstillingen om Roskilde Festival. 

Efter en kort introduktion til museet var det tid til at uddele den traditionsrige Kreds 2-Pris.

Dorte Kildegaard, Kreds 2

henrik lund

- Kreds 2 Prisen går i år til gruppen af TR-folk på Sjællandske Medier for deres sammenhold, samarbejde og solidaritet på den faglige front, sagde forkvinde i Kreds 2, Dorte Kildegaard ved overrækkelsen.

Det har været et kaotisk år med massefyringer på mange af landets mediehuse. Alene på kredsens største arbejdsplads, Sjællandske Medier, har 11 kollegaer måttet acceptere en frivillig fratrædelse. 

Kreds 2 Pris-vinder

henrik lund

Prismodtager interviewes af Per Gade

henrik lund

Med prisen følger en check på 10.000 kroner til deling i den 9 mand store TR-gruppe, som er fordelt nogenlunde ud fra de oprindelige dagbladsområder i Sjællandske Medier. Efter overrækkelsen stillede bestyrelsesmedlem Per Gade en række spørgsmål i plenum. 

Kreds 2 Pris-vinder

henrik lund

Nina Lise fra TR-gruppen på Sjællandske Medier opsummerer efter interviewet:
- Vi kan ikke undvære hinanden og vi er stærke sammen.
Derfor skal hermed lyde en stor opfordring til at melde sig til TR-arbejdet. 

Læs mere om, hvorfor du også skal være tillidsrepræsentant

Overrækkelse af Kreds2 Pris 2023

henrik lund

Efter spisning i Ragnarocks café var det tid til den traditionelle generalforsamling. Her opfordrede Dorte Kildegaard medlemmerne til at bidrage til den idérigdom og skabertrang, som bestyrelsen i Kreds 2 besidder, så flere initiativer kan blive sat i søen for at bidrage til medlemmernes faglige udvikling og sociale sammenhold – fysisk såvel som online.

 

Deltagere ved Generalforsamling 2023 i Kreds 2

henrik lund

- Roskilde Festival er et godt eksempel på, at man både kan være populær og en idealistisk aktivist, der fornyer sig med tiden, sagde kredsforkvinde, Dorte Kildegaard, med en direkte parallel til det faglige arbejde i Kreds 2. 
- Vi vil have en større kapacitet til løbende opkvalificering, også gerne i samarbejde med andre kredse, understreger hun.

Allan Boye Thulstrup, Dansk Journalistforbund

henrik lund

Både Dorte Kildegaard og næstformand i Dansk Journalistforbund, Allan Boye Thulstrup, opfordrede medlemmerne til at stille op som delegeret i deres O-gruppe for at starte dialogen om nye måder at arbejde på. Delegeretmødet finder sted den 23.-24. april i Kolding, og udover nye arbejdsformer vil der også være robotteknologi og grøn omstilling på dagsordenen. 

Læs mere om Delegeretmøde 2023

Kommentarer